Видео

Никола Дашић У "Епицентру"

Председник Привременог органа града Краујевца и члан Председништва СНС Никола Дашић гостујући у емисији Епицентар Радио телевизије Крагујевац рекао је да се поноси оним што је власт на челу са СНС урадила и свим оним започетим пројектима. Крагујевац данас представља град са много више запослених, отворених фабрика, обновљених школа, вртића, амбуланти, изграђених дечијих игралишта, спортских терена и многих других улагања у комуналне и инфраструктурне проблеме које нико деценијама пре није решио.

 

Извор: РТК Крагујевац

Гостовање градоначелника Крагујевца Николе Дашића у емисији "Епицентар"

У вечерашњој емисји "Епицентар"  РТК Крагујевац градоначелник Никола Дашић говорио је између  осталог и о разлозима за подношење оставке на место градоначелника, постигнутим резултатима у претхолдном периоду али и о плановима за развој Крагујевца у наредном периоду. 

 

Извлор: РТК Крагујевац 

Капитални пројекти

Наша визија за будућност је развој Крагујевца као модерне, урбане средине, засноване на концепту „паметног града“. У наредном периоду грађани ће добити нову аутобуску станицу, потпуно наткривен и реконструисан Стадион Чика Дача, пројектован по УЕФА стандардима, као и обновљену Градску дворану Шумадија. Котлове на угаљ замениће котлови на гас, чиме ће бити трајно бити решен проблем Енергетике и аерозагађења. Изградњом Грузанског коридора Крагујевац ће бити још боље повезан са остатком земље, као и везом преко Моравског коридора.

Визија за будућност

Уз пуну подршку Владе Србије и председника Александра Вучића, подигли смо Крагујевац на здраве ноге. Урадили смо стотине километара путева. У плану су нове саобраћајнице, а грађани ускоро добијају и прву јавну гаражу. Покретањем нових фабрика смањићемо незапосленост, док ће се завршетком Центара изврсности створити услови за истраживање и чување матичних ћелија. Изградњом Државног дата центра постаћемо регионални лидери и ИТ сектору. Завршава се и Палата правде, други највећи правосудни објекат у Србији.

Крагујевац: Визија За Будућност

Након што смо Крагујевац подигли на здраве ноге, започели смо бројне капиталне инвестиције које додатно унапређују пословно окружење. Јачају локалну привреду, привлаче нове директне инвестиције, смањују незапосленост а подижу животни стандард Крагујевчана. И све то уз пуну подршку Владе Србије и председника Александра Вучића.

Крагујевац је у протеклих пет година дочекао велика улагања у локалну и сеоску путну инфраструктуру. Урадили смо 687 километара нових путева. Ради растерећења саобраћаја изградићемо кружни ток на тргу Мала вага. Даничићева улица добија четири траке.

Крагујевац - некад и сад

Пре само пет и по година Крагујевац је био пред колапсом. Тадашња градска власт направила је дуг у висини једногодишњег буџета. Крајем 2014. одборници смењују неодговорну власт а ново руководство започиње вишегодишњи финансијски опоравак града.

Домаћинским управљањем исплаћене су све нагомилане обавезе које се данас измирују без дана кашњења, улаже се у комунална предузећа, инфраструктуру, просвету, здравство, спорт, културу. Започети су велики државни пројекти.

Крагујевац: Локална самоуправа - некад и сад

Када смо у октобру 2014. године преузели управљање Градом, затекли смо ПРАЗНУ ГРАДСКУ КАСУ која је била У БЛОКАДИ од 151.574.556 РСД, док је УКУПАН ДУГ по завршном рачуну износио 5.311.707.163 РСД. Огромна дуговања, прекомеран број запослених претили су да униште јавни сектор у Крагујевцу. ЛОШИ ФИНАНСИЈСКИ РЕЗУЛТАТИ били су директна последица дотадашњег лошег управљања Градом, које се заснивало на политичким и популистичким, а не на економским принципима.

Pages