Крагујевац: Локална самоуправа - некад и сад

Када смо у октобру 2014. године преузели управљање Градом, затекли смо ПРАЗНУ ГРАДСКУ КАСУ која је била У БЛОКАДИ од 151.574.556 РСД, док је УКУПАН ДУГ по завршном рачуну износио 5.311.707.163 РСД. Огромна дуговања, прекомеран број запослених претили су да униште јавни сектор у Крагујевцу. ЛОШИ ФИНАНСИЈСКИ РЕЗУЛТАТИ били су директна последица дотадашњег лошег управљања Градом, које се заснивало на политичким и популистичким, а не на економским принципима.
Дуг и тежак процес консолидације и реформе јавних финансија започели смо новембра 2014. Донели смо кредибилан, вишегодишњи, детаљно дефинисан ПЛАН ФИСКАЛНЕ КОНСОЛИДАЦИЈЕ, чији се ефекти данас јасно виде.
Извршени су: САНАЦИЈА најтежих проблема блокаде рачуна и нагомиланих обавеза према банкама, РЕФИНАНСИРАЊЕ свих дугогоричних кредита и КОНСОЛИДАЦИЈА комплетног јавног сектора. СВЕ НАСЛЕЂЕНЕ ОБАВЕЗЕ СУ ИЗМИРЕНЕ!

Након вишедеценијског урушавања, КОНАЧНО СЕ РЕНОВИРАЈУ школе и вртићи, болнице и домови здравља, спортске и институције културе. ВЕЛИКИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЈЕКТИ везани су за Крагујевац. Комуналним предузећима и јавном градском превозу коначно је ОБНОВЉЕНА МЕХАНИЗАЦИЈА И ВОЗНИ ПАРК, а грађани су дочекали свеобухватније АСФАЛТИРАЊЕ ГРАДСКИХ И СЕОСКИХ ПУТЕВА. Град континуирано развија модерније, брже и доступније механизме јавних услуга. Прва престоница модерне српске државе, која се из дана у дан развија и мења, постаје место у којем је привилегија живети. Место у коме ће наша деца желети да живе.