Крагујевац: Будући капитални пројекти

Наша визија за будућност је развој Крагујевца као модерне, урбане средине, засноване на концепту „паметног града“. Нова аутобуска станица красиће улаз у град. Осим перонског дела, модеран објекат имаће хол са чекаоницом, инфо пункт, шалтере за продају и резервацију карата, јавни санитарни блок, гардеробу, сектор за ување пртљага, амбуланту, пошту, мењачницу, угоститељке и трговинске радње.

Градски стадион Чика Дача, изграђен давне 1957. године, ускоро ће изгледати овако! Нови стадион , капацитета 19.000 седећих места, биће у потпуности наткривен. Пројектован по УЕФА стандардима, испуњаваће строге услове за одигравање међународних утакмица.

Друштвени и културни живот Крагујевчанапоново ће се одвијати у Градској дворани Шумадија, која ће после реконструкције бити центар мултимедијалних садржаја.Концептуало решење омогућиће истовремено одвијање различитих програма.

Проблем аерозагађења у Крагујевцу биће трајно решен заменом котлова у Енергетици у циљу преласка са угља на гас.

Међу инвестицијама је и изградња Гружанског коридора, у дужини преко 55 километара, који ће преко северне обилазнице и „брзе саобраћајнице“ повезивати Крагујевац са Моравским коридором, код Мрчајеваца.

У сарадњи са Министарством просвете, Градска управа изградиће нову зграду Филолошко-уметничког факултета, како би се ова значајна образовна институција коначно скућила на једном месту.

Здравствени сектор ће бити битно унапређен изградњом новог блока Клиничког центра Крагујевац и набавком нове опреме. Тиме ће ова здравствена установа , у којој гравитира око два милиона грађана централне и западне Србије, решити проблем капацитта и квалитета за наредних 20 година.

Реализацијом великих пројеката, градимо Крагујевац у коме деца желе да живе!