Вести

Зорана Михајловић у Крагујевцу

Зорана Михајловић, министарка енергетике, развоја и заштите животне средине посетила је данас Крагујевац, где је са грађанима разговарала о њиховим проблемима. Крагујевчани највише проблема имају са рачунима за грејање, док је најмање жалби било на рачуне за електричну енергију. Грађани Крагујевца су тражили и јасније функционисање Градске управе и служби које би требало да раде боље. Mинистаркa je истакла да сви који се налазе на јавним функцијама од министара до градоначелника имају обавезу да разговарају са грађанима, како би им изашли у сусрет у циљу решавања њихових потреба и проблема. „За разлику од Србија гаса у коме се ништа не дешава, у ЕПС-у је кренуло са променама. Књиговодствена вредност „Србија гаса“ једнака је нули, а држава жели да сачува то предузеће које ће касније обезбедити профит и приходе“, изјавила је министарка Зорана Михајловић изражавајући веровање да ће наредна Влада јасно одредити до када мора да дође до финансијске консолидације, а до када до организационе. По њеном мишљењу то је до краја ове године када ћемо причати о другачијем „Србија гасу“ а тада ће и у самој држави бити боље. Министарка је скренула пажњу да се сада дешава апсурд, да држава даје гаранције за Србија гас, а да се с друге стране ништа не дешава од стране предузећа.

О високим рачунима за грејање који су грађани Крагујевца добили од „Енергетике“, а у којима је наплаћено 54% више од утрошеног, министарка је поменула губитак овог предузећа од 2,5 милијарди динара и да нов начин наплате који је кренуо у јануару Министарство није одобрило. Задатак Министарства је да у наредних десетак дана одржи састанак са „Енергетиком“ Крагујевац и да се пронађе заједничко решење.

Посета минстарке Михајловић Крагујевцу значила је свим заинтересованим грађанима који су се упознали са начинима наплате топлотне енергије по утрошку и са свим подацима везаним за категорију заштићеног купца.

У оквиру своје посете Крагујевцу министарка Зорана Михајловић, присуствовала је Форуму жена ГО СНС у овом граду. Овом приликом је истакла да жене нису довољно заступљене у политичком и јавном животу, а да је циљ Српске напредне странке да континуирано ради на бољем положају жена.

Градски одбор СНС
У Крагујевцу,
16. 02. 2014.