Вести

Захваљујући подршци града предузеће Шумадија проширује производни програм

У оквиру редовних посета привреди градоначелник Никола Дашић посетио је данас предузеће Шумадија д.о.о. где је са руководством и запосленима разговарао о даљем развојном путу предузећа.

Данас се у погонима предузећа Шумадија д.о.о. производи читава палета производа од метала и дрвета – столови, клупе, парковски мобилијар, справе за дечија игралишта и спортске терене, аутобуска стајалишта, све врсте ограда, рампе за особе са инвалидитетом, корпе за отпатке… Град је уједно и највећи купац њихових производа.

Фирма је на понос града Крагујевца, рекао је градоначелник Дашић. Шумадија има дуплу друштвену улогу, прво што је наше предузеће и што са свим овим парковским мобилијаром и осталим производима које израђују успешно прате развој Града. Ово је фирма која запошљава особе са инвалидитетом и због тога нам је посебно значајна и важна, јер смо на тај начин омогућили тим људима да привређују, да се осећају корисним члановима овог друштва. Данас у предузећу влада лепа атмосфера, а то што они раде, визуелно одражава један светски квалитет и то је нешто на шта морамо да будемо поносни, поручио је Дашић.

Захваљујући докапитализацији Града, Шумадија д.о.о. је избегла сигурну ликвидацију и данас се развојни пут предузећа уклапа у развојни пут Крагујевца. Додељивање посла је веома битна подршка овом предузећу јер су то послови који нису временски ограничени што је јако важно због особа са инвалидитетом које овде раде.

Производни програм се усавршава и прилагођава потребама тржишта, тако да смо ове године произвели и парковски мобилијар, истакла је директорка Јасмина Михајловић. Трудимо се да прво тржиште буде управо град Крагујевац. Неки од тих мобилијара већ су постављени на отвореним базенима и то је пројекат који завршавамо ових дана. Следећи пројекат је уређење шумаричког језера где ћемо поставити неке од наших нових производа. Упоредо настављамо и са свим радовима који се тичу дечијих и спортских игралишта.

Претходну пословну годину завршили су успешно захваљујући подршци града Крагујевца. Тако су стартовали и у 2022. години и надају се још бољим резултатима. Очекују да ће унапређењем производног програма и услова рада имати чиме да се похвале и у наредној години. Најважније је да запослени, међу којима више од половине чине особе са инвалидитетом, данас имају сигуран посао и плату.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs