Вести

За путну инфраструктуру у Прекопечи град определио 3,5 милиона динара

У селу Прекопеча, надомак Крагујевца, екипе ЈКП Шумадија сектор Нискоградња данас асфалтирају деоницу пута у дужини од 350 метара, коју су мештани, приликом недавне посете градоначелника Николе Дашића почетком марта, оценили као најкритичнију.

Асфалтирамо у континуитету као што смо то радили и у претходне две године. Мештани Прекопече су добили обећање да ће пут бити асфалтиран, рекао је градоначелник Никола Дашић, који је са сарадницима обишао завршне радове. Прекопеча је једно од најмањих села, али свакако и ови људи као и сви други заслужују да имају пристојне услове за живот. Поред асфалтирања, у Прекопечи се насипањем ради још око 1500 метара локалних путева тако да се ситуација заиста мења на боље. Наравно, наставићемо и даље. Сад морамо да посетимо неко друго село, али се заиста трудимо да стигнемо на све стране и да наше ЈКП Шумадија буде ангажовано нон – стоп, поручио је Дашић.

Према речима Марка Вујновића директора ЈКП Шумадија, у оквиру припремних радова извршено је чишћење банкина и проширивање пута, ископ канала и постављање бетонских цеви за одвођење кишне канализације, као и посипање каменим агрегатом и ваљање подлоге. Пут је у претходном периоду имао само камену подлогу, био је руиниран и у јако лошем стању. Упоредо са радовима на асфалтирању ове деонице, насипају се каменим материјалом и споредни (мањи) путеви у Прекопечи у дужини од око 1500 метара. Вредност радова је око 3,5 милиона динара.

Презадовољни смо, рекао је Александар Николић председник Савета месне заједнице Прекопеча и додао да за својих 35 година први пут у свом селу види "црно злато". Градоначелник је био пре нешто више од месец дана и обећао је асфалтирање пута и решавање проблема уличне расвете. Надам се да ћемо и даље да сарађујемо, да радимо и да се помажемо. Мештани села су презадовољни, испоштовано је све што је договорено, нагласио је Николић. Већ половином марта у делу села Прекопеча, монтирана је линија расвете са девет нових сијаличних места, у дужини од око 650 метара.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs