Вести

За несигурна и непредвидива времена неопходан сигуран, проверен и поуздан лидер

Изливи искреног, понекад и простодушног одушевљења што могу
да упознају онога којег сматрају најпозванијим међу нама да води
земљу и народ најупечатљивија су слика крагујевачког суботњег
митинга подршке кандидатури Александра Вућића за председника
Србије. 

Крагујевачки одбор Српске напредне странке имао је у суботу част и задовољство, али и огромну одговорност да буде домаћин свом најдражем и најзначајнијем госту - актуелном председнику Србије, председнику своје Странке, али и највећем фавориту на предстојећим председничким изборима, господину Александру Вучићу.

Скупу који је кренуо испред просторија крагујевачког СНС-а масовно су се придруживали грађани, па су већ након неколико десетина метара и најпространије крагујевачке улице постале претесне за све оне који су били срећни што могу и уживо да гледају, слушају и поздраве свог председника.

Њима су се на најчувенијем крагујевачком Тргу код Крста придруживале и бројне присталице из околних шумадијских места. Они су, наравно, пристигли са неколико аутобуса, за разлику од неких других који су још колико прошлог викенда у Крагујевац долазили сопственим аутомобилима и из прилично удаљених места, јер је, очигледно, реч о активистима, додуше, неупоредиво малобројнијим од онога што смо ове суботе видели код Крста.

Скупу се обратио легендарни Лазар Ристовски, подсећајући, укратко, да је Србија заувек прозрела и презрела оне који би само да критикују, да руше и да разграђују и који се према земљи која их је изродила понашају као прави изроди.

Једна од младих лидерки СНС-а, Јелена Миливојевић из Аранђеловца, подестила је на замашне мере популационе политике које је донела држава како би млади не само остајали да у Србији свију своје породично гнездо, већ да би се у што већем броју враћали, а могућношћу да нађу одговарајуће запослење и обезбеде пристојан стандард за своју новоосновану породицу.

Проф.др Даница Грујичић, врхунски стручњак светске славе, а, истовремено, права народна докторка, свима приступачна, љубазна и увек спремна да помогне поново је подсетила колико је здравствених установа изграђено и најмодерније опремљено последњих година, посебно истичући да је само у последњих осам година запослено безмало 28 хиљада здравствених радника, те додељено преко 11 хиљада специјализација младим лекарима који ће чинити будућност српске медицине за коју грађани неће имати разлога да брину, напротив.

На крају, како и доликује, маси од око осам хиљада окупљених грађана обратио се и сам председник Александар Вучић.

У свом уобичајеном визионарском маниру, он је више говорио о ономе што би тек требало да се уради, а мање о урађеном, јер о томе говоре дела, свима доступна и на услузи.

Председник Вучић је највише говорио о капиталним пројектима планираним за Крагујевац, али и целу Шумадију, уз напомену да без напредне и развијене Шумадије нема просперитетне Србије.

Зато је инфраструктурна путна мрежа истински крвоток који повезује Крагујевац са два кардинална путна коридора, 10 и 11, те да је тај пројекат у пуном припремном замаху. Тиме ће и мања околна места бити међусобно квалитетно повезана, а све оно што је до сада у њима урађено добиће свој потпуни смисао.

Председник Вучић зна колико је за Крагујевац важна реализација северне обилазнице која ће град не само саобраћајно да растерети, него ће и допринети безбедности деце на улицама, али и здравији ваздух за све житеље нашег града.

Крагујевац је сувише велики и важан српски град да би његови становници морали по здравствену помоћ да одлазе у престоницу. Тај проблем решиће се реконсктрукцијом постојећег Универзитетског клиничког центра, али и изградњом потпуно новог крила унутар њега, за шта је већ опредељено 50 милиона евра.

Криза изазвана панадемијом наново нас је подсетила колико је важно да имамо медицинску сувереност, али и економску, политичку, војну, о чему ће тек да се обрати јавности и више него добрим вестима.

Поготову у светлу данашњих глобалних догађања, у овим, како рече председник Вучић, смутним временима, када се не зна шта носи већ следеће јутро.

На велико одобравање присутне масе наишла је и изјава председника Вучића да ће се у мандату наредне владе привести крају изградња стадиона Чика Дача, уз уверење да ће се тако и центар крагујевачких догађања селити према Шумарицама на које смо толико с пуним правом поносни.

Председник је подсетио да нас и даља, а посебно скорија прошлост обавезују на част, на морал и на поштење,те да и даље морамо да се држимо баш тих начела и вредности.

Историју бешћашћа су ионако исписивали неки други, што и даље сасвим неувијено чине.

Зато је нагласио да он, странка чији је председник, као ни сви они који га подржавају неће рећи ни једну ружну реч о политичким противницима, без обзира на најотровније стреле које они свако мало одапињу на актуелну власт, измишљајући и комбинујући зрнце истине са голом лажи, при чему је исход колосална лаж.

Просто је невероватно како неки људи не схватају озбиљност тренутка у којем се налази читав свет, па тако и наша земља, те се и даље баве крајње периферним темама, у маниру оне чувене „колико ђавола може да стане на врх игле“. И који и даље сеире над сваким евентуалним инцидентом или акцидентом, као да следе ону „што горе, то боље.“

Истовремено, окрећу главу на другу страну кад их директно прозову да кажу свој отворени став о најважнијим глобалним питањима и нашим позицијама у вези с тим. Или одговарају крајње увијено, закукуљено и замумуљено.

Е баш је у томе најзначајнија разлика између њих и њега који говори језиком разумљивим сваком човеку из народа. И који му зато и верује. И жели да му се за своју муку директно обрати, јер је њихово поверење стицао годинама и делима која говоре сама за себе. Па и да га части баш својом домаћом ракијом. А шта у томе има лошег? Сем за оне који презиру све што је наше, домаће?

Да не помињемо несхватљиву непрофесионалност медија који нескривено навијају за другу страну, све китећи се епитетима независни, непристрасни...

Можда их треба подсетити да су се и ратови прекидали када су се одржавале олимпијаде.

А ово чему данас сведочимо јесу игре без преседана.

Након којих ће историја заувек избрисати оне који не умеју да се носе с истинским изазовима.

За шта је неопходно јединство и заједништво, изнад свега.

Јер је у питању судбина нације и државе, а не борба за власт и то по сваку цену.

За чије очување кроз мир и стабилност гаранција јесте само један, кроз много искушења већ проверен човек - Александар Вучић, једноставно, саздан да побеђује


Градски одбор СНС Крагујевац