Вести

Вучић упутио свим припадницима РВ и ПВО честитку поводом 24. децембра

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је свим припадницима РВ и ПВО честитку поводом 24. децембра, Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. У честитки се каже:

"Свим припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране честитам 24. децембар - Дан вида.

Пре више од једног века, Србија се нашла међу првих пет земаља света које су употребиле ваздухоплове у борбеним дејствима.

Током времена, поносно сте неговали и проносили традицију ваших предака сачувавши дисциплину, одговорност, стабилност које и данас неупитно красе ваше припаднике, због чега јединице вашег вида и спадају у најрепрезентативније и најснажније упориште Војске Србије.

На недавно одржаном приказу способности дела ваших јединица, имали смо прилике да видимо колико се исплатило досадашње улагање државе у модернизацију Војске Србије и уверавам вас да ћемо наставити са једнаким инвестицијама и у наредном периоду, како би наша авијација била још боља и снажнија.

Честитам вам празник у жељи да и даље постижете завидне резултате и доприносите развоју оперативних способности Војске Србије, али и сигурности свих грађана наше државе", наводи се у честитки председника Вучића.

 

 

 

Извор: Танјуг