Вести

Вучић: Србија води одговорну политику

Србија води одговорну политику, поштује Дејтонски споразум и интегритет Босне и Херцеговине, али и интегритет Републике Српске у оквиру Босне и Херцеговине, истакао је председник Србије Александар Вучић, поводом актуелне ситуације у Босни и Херцеговини и нагласио да Србији није у интересу да постоје тензије у тој земљи.

Александар Вучић је, за аустријски јавни сервис ОРФ, рекао да Србија, као економија која најбрже расте, има најмање интереса за тензијама у Босни и Херцеговини и региону.

"Србија поштује Дејтонски споразум, интегритет Босне и Херцеговине никада не доводи у питање, али истовремено поштује и интегритет Републике Српске унутар Босне и Херцеговине. Никоме не требају проблеми у Босни и Херцеговини, а најмање Србији која је најбрже растућа економија. Наша политика је одговорна", објаснио је Вучић.

У прилогу ОРФ-а посвећеном ситуацији у Босни и Херцеговини, у оквиру кога је емитована изјава председника Вучића, истиче се да је Босна и Херцеговина у дубокој кризи, да босански Срби блокирају заједничке институције.

ОРФ указује да су корупција, социјални проблеми и све већи број грађана који напуштају земљу негативне појаве с којима се суочава Босна и Херцеговина.

Подсећа се да се у октобру идуће године у Босни и Херцеговини одржавају избори и да Милорад Додик и други политичари у Босни и Херцеговини користе националистичку карту да би придобили гласаче.

ОРФ, истовремено, констатује да нема проблема у суживоту грађана у Босни и Херцеговини.

 

 

 

Извор: Танјуг