Вести

Вучић: Привредни раст у трећем кварталу 7,7 одсто

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да је у трећем кварталу стопа привредног раста била 7,7 одсто, и да ће Србија на основу ових података ове године имати раст од 7,5 одсто, чиме ће бити најбрже растућа економија у Европи.

Вучић је подсетио да је флеш процена за трећи квартал била 7,4 одсто.

Укупни раст у прва три квартала ове године износи 7,6 одсо.

"То значи, не рачунајући Ирску због специфичности њиховог БДП, услед присуства међународних интернет гиганата, Србија ће кумулативно за 2020. и 2021. годину бити земља са највишом стопом раста", објаснио је Вучић.

Вучић је рекао да је поносан на грађане и нашу земљу, што смо успели да будемо економија најбржег раста у Европи.

"Грађани су то заслужили радом, паметном политиком и добрим мерама. То ће значити бржи раст животног стандарда него у свим деловима Европе. Наравно не значи да смо јачи од Немачке, јер смо заостајали пет деценија, али значи да се брже приближавамо", нагласио је Вучић.

Пренео је да је разговарао са потпредседником Европске комисије Марошом Шефчовићем око управљања сировинама Србије унутар ЕУ, и заједничким пројектима на којима Србија треба да ради заједно са ЕУ.

"Разговарали смо како да имамо одрживост и обезбедимо напредак у управљању нашим сировинама. Како да не учествујемо само у трговини са ЕУ, примамо њихове инвестиције, већ заједнички правимо економију целог континента", рекао је Вучић.

 

За шест дана исплата 20 евра грађанима

Вучић је изјавио да за шест дана креће исплата нове новчане подршке грађанима, од 20 евра, коју ће примити укупно 5.801.759 грађана.

Вучић је рекао да је то 199.157 више пријављених у односу на број оних који су се пријавили за помоћ од 30 евра.

Ту помоћ ће 7. децембра примити 1.743.929 грађана, дан касније 2.328.000, а 9. децембра још њих 1.729.000.

 

Вучић показао 9 дозвола које је Рио Тинту издала бивша власт

Вучић је показао девет докумената које је држава за време бивше власти издала компанији "Rio Sava eksplorejšn" (ћерка фирма компаније Рио Тинто), у периоду од 2004. до 2012. године, којима јој се дозвољавају геолошка истраживања и бушење на територији Лознице.

"Ево црно на бело", поручио је Вучић, истичући да је главни и једни документ до сада који је дозволио истраживање методом бушења и прављење бушотина великог пречника издат 1. фебруара 2012. године, када су били на власти сви који данас критикују тај пројекат.

Како је рекао, то је била једина одлука која је "дирала у интегритет земљишта".

Тада је одобрено извођење радова на подручју Јадра које једино суштински дозвољава бушење на територији Србије.

"Ово је први и једини документ до сада (који је то дозволио), и донет је када су били на власти Ђилас, Тадић, Јермић, Зеленовић и сви који нам сада држе придике", рекао је Вучић и додао да је то био девети документ донет за време бивше власти у вези са истраживањем јадарита и пројектом Јадар код Лознице.

Вучић каже да је 2017. године био потписан меморандум о разумевању, за који представници бивше власт кажу да је тада Рио Тинту дата дозвола, што није тачно, зато што је у том меморандуму све било необавезујућег карактера.

"У члану 4, став 2, наводи се у меморандуму да одражава ставове и намере страна да сарађују, али без стварања било какве правне обавезе или одговорности за било коју страну. Толико о измишљотинама и лажима. Црно на бело, свакоме ће бити доступно. Комплетна документација ће бити на сајту како би сви могли да се увере", навео је Вучић.

Такође, истакао је да је 18. јануара 2012. била донета Стратегија за управљање минералним ресурсима Србије до 2030. године, која има 70 страница, за време владе Мирка Цветковића, у којем се на 31 месту говори о литијуму да постаје главни део Стратегије управљања минералним ресурсима до 2030 године.

Вучић је претходно показао редом сва документа која се тичу дозвола за пројекат Јадар.

Први од 8. 6. 2004. које је потписало тадашње министарство рударства којим се одобрава "Rio Sava eksplorejšn" извођење гоелсоских истраживања.

Затим, у другом документу из 17.1 2005. одборава се извођење геолошких истраживања у оквиру проширених граница истражног простора, рекао је Вучић.

Трећи документ је издат 26.9. 2005. године којим се одобрава извођење геолошких истраживања на територији Лознице, на истражним пољима од један до 11.

У четвртом документу од 15.1 2007. године Рио Сави су одобрена нова истражна поља од један до девет. У петом документу од 4.1 2008. одобрава се наставак геолошких истраживања нових девет поља.

У шестом документу од 28.8. 2008. године одборава се наставак извођења са новим и дужим координатама. У седмом документу од 15.9. 2009. године одобрава се још осам нових истражних поља, а у осмом документу од 14.4 2011. нових седам истражних тачака, навео је Вучић.

Истакао је да је кључни девети документ од 1. фебруара, једини документ којим се дозвољава бушење.

 

Железара и Зиђин огромни успеси Србије

Кинеске инвестиције у Србији, пре свих, две - у смедеревску Железару и у рудник у Бору вратили су Србију на пут успешних земаља и извукли земљу из кризе, поручио је Вучић, додајући да ће наша земља бити други произвођач бакра и злата у Европи.

У обраћању јавности, Вучић је приметио да се у последње време много причало о кинеским инвестицијама, а многи, који су, каже, из различитих разлога желели да унизе земљу, критиковали су кинеске инвестиције, мислећи пре свега за Железару и Зиђин.

То је, каже, бесмислено и срамно понашање на јавној сцени, износећи податке о значају тих улагања.

Вучић је рекао да Железара од преузимања до краја ове године исплаћује 367 милиона евра, а увећала је број запослених за 102.

"То значи да би наши трошкови, и ако смо хтели исти број запослених, а сећате се да смо молили по свету, јер нам је железара враћена за један долар и нисмо могли ниједну пећ да подигнемо… - само за плате би били оволики, док остали трошкови не би били мањи од 150-200 милиона евра", рекао је Вучић.

Самим тим, истиче, држава је уштедела више од пола милијарде евра, што, додаје, није питање само 5.500 запослених, већ и 10.000 коопераната.

"Та инвестиција је један од највећих успеха власти у Србији, нешто што је све променило и вратило Србију на пут и колосек успешних земаља",рекао је Вучић.

Када је реч о Зиђину, навео је да је од 18. децембра 2018. до данас инвеститор исплатио 254 милиона евра, док је држава, подсећа била у дуговима.

"А, предлагано је 2000-их година, када су најпрогресивнији, како су себе звали, владали земљом да треба да садимо кикирики… Ми смо решили да производимо бакар и успели да уштедимо за три године најмање 400 милиона евра", рекао је Вучић.

Зато, додаје, и ту инвестицију сматра једним од огромних успеха и владе и комплетне власти у Србији, која се за то борила, залагала и сматрала да постоје решења за излазак из тешке кризе у којој се земља нашла.

 

Улица неће водити Србију; наредних дана идем у јадарска села

Улица никада неће водити политику Србије док сам на месту председника, поручио је Вучић и најавио да ће у наредних неколико дана боравити на подручју између Лознице и Крупња и са људима разговарати о евентуалној експлоатацији јадарита у том крају.

Вучић је у вечерашњем обраћању рекао да ће ако треба 15 сати, и дан и ноћ, разговарати са свима и саслушати сваког домаћина и представити им шта може да се добије и изгуби без изношења било каквог решења.

"Нећу да разговарам са политичарима ни тајкунима, Ћутом, Зеленовићем, .... Ђиласом, већ само са народом у 10 села која треба да буду погођена, да видимо шта је то што су потребе и шта је најбоље", рекао је Вучић.

Најавио је да ће са собом повести тим људи и да ће одговорити на сва питања.

"Јасна последица овога је да улица никада неће водити политику Србије док сам на месту председника. Улица не може да влада овом земљом, већ институције и тако ће бити", рекао је Вучић.

Вучић је саопштио да Србија на подручју више насељених места између Лознице и Крупња, где су поред осталог и Горња и Доња Недељица, велика налазишта јадарита а један од 26 минерала је литијум који је вазан и незаменљив мирнерал у изради литијумских батерија.

Напомиње д аје у целом свету почела трка за литијумским налазиштима и да у томе предњачи Кина, САД, па Европска Унија.

Истакао је да компанија "Rio Tinto" још није урадила студију изводљивости за животну средину и да ће се на то чекати још најмање годину дана и два или три месеца и да до сада ништа још не постоји.

Требало је да "Rio Tinto" до сада уложи 450 милиона, а потрошили су 350 милиона евра и до сада је урађен просторни план о ресурсима и резервама, напоменуо је Вучић.

Вучић је истакао да осим онога што је урађено од 2012. нема нових правних радњи нити ће их бити док не буду урадили студију утицаја на животну средину.

Рекао је да је влада у августу ове године донела решење о обиму и процени за животну средину за рударски део, након чега је стигло 10 жалби удружења грађана после чега је предмет враћен на поновно одлучивање.

Важно да је "Rio Tinto" добио рок и да мора да уради све делове процене студије утицаја за годину дана, а то још није ни почео, напоменуо је Вучић.

Навео је и да је само у путну инфраструктуру у јадарском крају уложено 1,6 милијарди динара, скоро 15 милиона евра, да је највећи део од донација Европске Уније, али да је уложио и "Rio Tinto".

Рекао је да у овом тренутку "Rio Tinto" није купио само 30 посто земље која им је потребна за подземну експлоатацију, а све су друго купили.

Истиче и да су неки од коловођа штрајка узели паре и продали своју земљу, а сада протестују.

 

Нисам потписао ни Закон о експропријацији

Вучић је изјавио да до сада није потписао више закона међу којима је и Закон о изменама и допунама Закона о експропријацији и нагласио да је Закон о референдуму и народној иницијативи потписао одмах.

"Нисам до сада потписао Закон о изменама и допунама Закона о буџетском систему, Закон о порезу на добит правних лица, Закон о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана, Закон о експропријацији, Закон о изменама и допунама Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара; порезу на имовину, доприносима за обавезно социјално осигурање, о буџетској инспекцији и царинском закону", рекао је Вучић.

Рекао је да на те законе није добио примедбе али да може рећи да ниједна није смислена.

Добио је како каже примедбу и да држава за нелегалне објекте треба да плати пуну цену у процесу експропријације.

То је таква контрадикција. Немам речи за оне који тврде да мора да се плати пуна трижшна цена за оне који су урадили нешто незаконито, рекао је председник.

Нагласио је да је Закон о референдуму и народној инцијативи потписао одмах јер је у складу са уставом и препорукама Европске Уније и Венецијанске комисије.

 

Без реакције док не угрожавају животе и имовину

Вучић је рекао да неће бити рекације на протестима све док не угрожавају животе, имовину људи и институције.

"Рекао сам нећемо да реагујемо, пустићемо их да раде шта год хоће док не угрожавају животе, имовину људи и институције" одговорио је на питање шта очекује од протеста за викенд и како ће држава реаговати ако поново учесници протеста буду блокирали путеве од регионалног и међународног значаја.

На молбу да прокоментарише критику Драгана Ђиласа бечком дневнику „Prese" да Европска Унија подржава власт у Србији и не врши довољан притисак, Вучић је рекао да не жели да то коментарише.

 

Једини "плод" протеста, то да младић може да остане без ока

Вучић је изјавио да је једини "плод" протеста и блокада улица то што један младић може да остане без ока, као и то што су грађани огорчени због тих протеста.

"Ако сте уверени да то што је један младић замало остао без ока и сцене пребијања и малтретирања грађана који не могу да возе своје аутомобиле, нешто што некоме доноси поене, ја сам рекао - молим вас наставите, само немојте да кажете да вас нисам на најфинији начин посаветовао да то не чините, зарад вашег политичког добра", рекао је Вучић.

Такође, председник је истакао да је народ веома огорчен због тих протеста и да нико у томе не види решење ни за шта.

 

Велика борба за литијум у свету, у питању је огроман новац

Вучић је дао низ докумената о историјату од почетка приче о ископавању литијума у Србији и тадашње писање медија и изјаве лидера бивше власти, који су о томе говорили у најпозитивнијем контексту, обећавајући народу велику добит и велику запосленост.

Вучић је поручио онима који стварно брину због загађености животне средине у случају да почне производња литијума у Србији да немају разлога за то, јер коначних решења нема и неће их бити у наредних више од годину дана.

Ако, како је рекао, он буде на власти када се коначна решења буду доносила, прво ће разговарати са грађанима и заједно са њима одлучивати.

"Говорим онима који стварно брину и имају ту врсту домаћинског односа да кажу не желимо да дамо нашу земљу јер ко зна шта ће ту да буде", рекао је Вучић.

Поновио је да улица никада неће водити политику земље, већ институције, али и да неће да жури ни да се, како је казао, улагује непотписивањем и враћањем неких закона у парламент.

Демонстрација се, истиче, не плаши и не интересују га, већ га интересују у оној мери у којој неко крши закон, угрожава имовину и живот.

"Важно је да смо овде установили историјат, суштину лицемерја, безобразлука и бескруполозности оних који мисле да имају право тако да се понашају", рекао је Вучић.

На основу озбиљне анализе шта је то што би Србија могла да добије од експлоатације литијума, Вучић је рекао да је идеја актуелне власти не да се у Србији производе батерије, већ електрични аутомобили што би донело и највећу добит нашој земљи.

Зато смо звали највеће произвођаче електричних аутомобила на консултације, јер Србија том производњом имала добит у бруто домаћем производу од више од 10 милијарди евра.

То, истакао је, значи да Србија више не била иста, већ би постала европско чудо.

Указао је да се у Европи и свету води прави рат за литијум, а један део разлога за немире је, како је рекао, огроман новац уложен у еколошка удружења у иностранству.

" У питању је огроман новац. То морају да знају грађани. У еколошка удружења из иностранства је само ове године уложено више од осам милиона евра. А ви за 90 одсто њих никада нисте чули. Зашто би неко у току само једне године дао толики новац. Баш због тих интереса који су важни за све. Велика је туча у целом свету и борба за једну од стратешких сировина", рекао је Вучић и истакао:

"Србија литијум има, а да ли ће га користити то је друга ствар".

Указао је и да се код нас води кампања против "Rio Tinta" и додао је то зато што жели долазак, како је навео, "једна друга компанија да руководи производњом литијума".

"Раде за интерес друге компаније које су им мећене, нарочито када је реч о компанијама из Немачке", рекао је Вучић.

 

Полиција да буде уздржана; Не служим улици,слушам свој народ

Вучић је поновио да блокада путева, а посебено аутопутева, није у складу са Уставом и законима, Србије, као ни било које друге земље, додајући да је његов савет полицији да буде уздржана, а молба грађанима да буду стрпљиви и да се уздрже од реакције.

"Како се некада све открије случајно… Кренуло се са тим како су криви људи који су неким чекићима, гуменим, негде нападали, па само што нису кренули са новим ''крвавим кошуљама'', да кажу ''стоп гуменим чекићима. А, онда се испоставило да су праве чекиће имали њихови хероји. Данас се појавио снимак где њихови хероји из трактора ваде чекиће, само не гумене, а и секире", рекао је Вучић.

Тако се, каже, испоставило да они, који су тобож били голоруки народ, уствари били наоружани, и кренули на голоруке људе који нису прекршили ниједан закон.

Заузимање путева, аутопутева поготово, није у складу са законом, супротно је Уставу, Србије и сваке цивилизоване земље, а они који то чине морају да знају да крше законе и угрожавају животе других, који са њима, могу, али не морају, да деле политичке ставове, указао је Вчић.

"Зато глупости које слушам, да полиција треба да обезбеђује нешто противзаконито…

Посао полиције је да каже да је то противзаконито и да у тим радњама не учествује. Сву одговорност преузимаjу они који крше Устав и законе, и они морају кривично и прекршајно да одговарају. Тачка", рекао је Вучић.

Додао је да одговорне политичке организације пријављују полицији сваки скуп, што је и сам чинио док је био у опозицији.

"Пријавили смо полицији сваки скуп, чак и шетњу до Радио-телевизије Србије, која нам је прекинута и није дозвољена, у којој је убијен Ранко Панић, а била је у складу са законом пријављена полицији", рекао је Вучић и додао да ниједан од скупова прошле седмице није био у складу са законом, осим скупа Српске напредне странке у Арени.

Како је додао, може неко да буде непослушан, али не сме да крши закон или угрожава права других.

Поновио је да је поносан на полицију, која је била уздржана и реаговала је као нигде у Европи, без водених топова, без пребијања оних који су угрозили животе других.

Зато је његов савет полицији, да се склони, да пусти оне који незаконито протестују, да се целој Србији покаже колико може да траје малтретирање грађана, које моли да се уздрже од реакције, и пусте окупљене да се "иживљавају" над свима на неколико сати, јер, каже, ништа неће да остваре.

"Јер ми не пада на памет да служим улици. Ја слушам народ, то је мој посао, и свих у органима јавне власти" јасан је Вучић.

Додао је да је добио неке захтеве, не били се обуставили протесте, од којих је један ослобађајње свих ухапшених, што, каже, говори о томе како они замишљају владавину права и правну државу.

"Говоре да сам ја диктатор, а онда кажу - ослободи ухапшене. Они би да ја будем дикtатор, али ја то не могу. Нисам ја они", рекао је Вучић, додајући да се не могу од одговорности ослобађати они који су некога тукли.

"То у Србији не може", поручио је Вучић.

Кад је реч о захтеву за повлачање Закона о експропријацији и изменама Закона о референдум, у складу са петицијом, како би се обуставили протести под називом “Србија није ја продају”, Вучић је рекао да земља свакако није на продају, те да он није добио ни динар ни од кога.

"Ја нисам добио ни динар, ни од "Rio Tinta" ни од других. А, имате ли ви цену? За шта сте добии 107.000 у последњих пар месеци? Што их мени нису дали? Изгледа да нешто има цену, и да је за некога Србија на продају. За мене није", нагласио је Вучић. Истакао је да су глупости да је Србија пред грађанским ратом.

"Србије није и никада неће бити у грађанском рату, а наша попустљивост и смиреност не говоре о слабости, већ о жељи да градимо демократију, бољу и снажнију, упркос свим проблемима у прошлости", рекао је Вучић.

Поновио је на крају да никаквих промена неће бити у наредном периоду, до успостављања нове владе и председника Србије, да ће отићи на запад Србије, у јадарски крај, да разговара са грађанима рационално, без уплитања завереничких теорија.

 

Биће 10 путева у децембру, као што сам обећао

Вучић ће присуствовати церемонији обележавања почетка радова на изградњи ауто-пута Е-80 Ниш - Плочник.

Сутра почиње да се гради прва деоница, Мерошина-Мерошина 1.

"То је десети ауто-пут или брза саобраћајница коју градимо, као што сам и обећао да ће бити случај у децембру и са поносом саопштавам", рекао је Вучић.

 

Пројекат Јадар зависи од студије утицаја на животну средину

Вучић је поручио, одговарајући на питање да ли и даље подржава пројекат Јадар, да је његово мишљење да не треба да "бацимо" литијум, али да ће бити против тог пројекта ако студија о процени утицаја на животну средину буде лоша.

"Код мене се ништа није променило. И даље мислим да је литијум важан пројекат за Србију. Да ли "Rio Tinto" или неко други, како и на који начин и када, то је друга ствар, и о томе треба да разговарамо са народом.

Кажзе да му није проблем, чак и када би променио мишљење о том пројекту, да то каже јавно, али да до сада није променио мишљење.

"Уколико ми студија о утицају на животну средину буде лоша, ја ћу први рећи да овај пројекат не може да иде зато што је мој циљ да сачувам земљу Србију и немам проблем са тим, то је озбиљно понашање, озбиљан и паметан приступ", поручио је Вучић.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да ли се нешто променило код њега у односу на пре шест месеци када је говорио да ће због литијума да процвета Подриње и тај део Србије.

На питање због чега не каже шта је све потписивао председник општине Лозница Видоје Петровић, који је сада члан Српске напредне странке, и који су све меморандуми и споразуми потписани од 2012. године до данас, Вучић је рекао има још осам меморандума које је потписао Александар Антић као министар и два или три Зорана Михајловић.

Вучић је навео да су се сви они надовезивали један на други и да ниједан од њих није дозволио бушотине и поновио да је то једино дозвољено документом од 1. фебруара 2012. године за време бивше власти.

"То је тај кључни документ. Не постоји више ниједан документ на основу којег се задирало у утробу земље Србије", нагласио је Вучић.

На питање о Видоју Петровићу, Вучић је рекао да Скупштина општине Лозница није могла да доноси важне документе у вези са тим пројетом, већ само одређене урбанистичке планове, који немају суштински везе са експлоатацијом руде.

Такође, запитао је да ли стварно неко мисли да ће општина Сурчин да односи важна документа у вези са изградњом Националног стадиона.

На питање зашто још није потписао, као што је најавио, измене Закона о експропријацији земљишта, Вучић је рекао:

"Рекао сам да ми се чини да ћу да потпишем закон, и сад ми се чини да ћу да га потпишем. Је л ви то мислите да сте ви мене уплашили нечим и да треба да се тресем од страха и да ћете каменицама или секирама или чекићем да ми промените мишљење? Јуче сам рекао да ћу вероватно потписаи и данас вам кажем да ћу вероватно потписати".

Вучић је показао и документ на коме се види да су рени бунари на Макишком пољу (где се гради метро) удаљени 2,5 километра, иако су такви бунари од блока 45, 70 и 70а много мање.

 

Ко је узео паре од бушотина? Ја нисам, Србија није

У Србији неће моћи да се угрожавају животи људи, имовина и институције, поручио је Вучић поводом протеста најављених за суботу.

Вучић је у обраћању јавности рекао и да ће се држава понашати много демократскије него неке друге европске земље, без пендрека и водених топова, али да нико никога неће моћи да туче ни да пребије.

"Улица никада неће водити Србију и никада неће доносити одлуке о политици Србије док сам председник Републике Србије", истакао је Вучић одговарајући на питање да ли су протести усмерени на рушење власти и коментаришући позив Весне Пешић да што више људи дође на протесте да туче спрске четнике, као и позив Сулејмана Угљанина на протест.

Вучић је истакао и да је за њега много горе то што неки политичари са 50 и више година, као што је Зеленовић, гледају како неко туче и убија некога и стоји и гледа то без емпатије.

"То је да не поверујете. И онда када чујете изјаве Весне Пешић која хоће да туче српске четнике, слегнете раменима и кажете да никога неће пребити. То ћемо спречавати и интервенисати. Пустићемо вас да радите шта хоћете све док не угрожавате животе, имовину и институције", истакао је Вучић, наводећи да су то три црвене линије које се неће прећи.

Вучић је оценио и да сви они знају да ће на изборима да учествују, и мисле да ће овим нешто добити пред изборе.

"Ово је борба између њих. Ко ће да буде важнији, да заузме бољу позицију, да за нешто буду заслужни. Немате зашта да будете заслузни, само сте обмањивали народ. Ја ћу народу да кажем све без обзира на увреде и псовке које ћу да чујем", поручио је Вучић.

Рекао је да је спреман да одговара и за све што су представници бивше власти радили и кога су довели у земљу не питајући, али је рекао да јавно поставља питање:

"За ово од бушотина до самих истражних права ко је узео паре у Србији, пошто их Србија није добила, ко се то наплатио и стрпао их у џепове. Ја нисам, Србија није, а неко јесте", поручио је Вучић.

 

Неистине на Данилов рођендан да би показали да сам лош отац

Вучић је негирао да је његов син Данило менаџер фудбалера Душана Влаховића и оценио да је наводна вест о томе објављена баш данас на његов рођендан како би се показало да је лош отац.

"Ако је неки текст објављен 8. октобра, а ви дочекате да глупости у којима ништа и не пише објавите 1. децембра знајући да му је тада рођендан , то је да бих ја закључио да нисам у стању да својој деци обезбедим да могу да живе као сви остали, да удишу ваздух као сви остали и буду пристојни људи", рекао је Вучић, одговарајући на питање зашто се то десило баш данас.

Вучић је рекао и да је поносан на свог сина Данила, да је он добар и поштен младић који ради у винотеци у Београду.

"То је та кампања која се води већ годинама, јер кроз све лажи да ће земља бити уништена, да долази катаклизма, део је хибридног рата због тога што је Србија у последње две године најуспешнија земља у целој Европи по стопи раста.

Зашто би се то некоме допало, а кривац је онај ко води земљу, а до априла сам то ја", рекао је Вучић.

Вучић је указао да је зато и "дрвље и камење" које долази из региона повезано на разне тајкунске, мафијашке и политицке начине.

Очекује да ће притисци бити још израженији.

"Шта ви мислите да је неко уложио 500 милиона евра у телевизије, а да не жели да врати те паре. Они планирају репљачку Србије", рекао је Вучић.

Закључио да нема чега да се плаши и да је све сто је желео у животу постигао.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1