Вести

Вучић примио акредитивна писма амбасадора Републике Аргентине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Аргентине Освалда Нарсиса Марсика и пожелео му добродошлицу, изразивши уверење да ће својим дипломатским искуством и посвећеним радом допринети унапређењу односа двеју земаља.

Председник Вучић и амбасадор Марсико су се сагласили да су традиционално пријатељство, међусобно разумевање и заједничко опредељење за поштовање принципа међународног права, чврста основа да Србија и Аргентина интензивирају политички дијалог и оснаже економску сарадњу, као и сваку другу сарадњу од обостраног интереса.

Председник Вучић је овом приликом захвалио на принципијелном ставу Аргентине да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије.

Амбасадор Марсико је потврдио чврсту подршку Аргентине Србији по питању Косова и Метохије и залагање за примену Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

Амбасадор Марсико је рекао да је импресиониран економским резултатима које постиже Србија и да би у Аргентини радо применили наша искуства и савете. Овом приликом су разматране могућности за сарадњу у пољопривреди, прехрамбеној индустрији, енергетици и другим областима.

 

 

 

Извор: Танјуг