Вести

Вучић обишао изложбу војне опреме домаће одбрамбене индустрије

У спомен парку "Шумарице" у Крагујевцу организовано је представљање средстава наоружања и војне опреме из домаће одбрамбене индустрије, који је обишао председник Републике Србије Александар Вучић и најавио да ће Србија почетком идуће године добити још оружја, којим ће даље снажити војску.

"Много тога добијамо идуће године, чиме ће Војска Србије бити двоструко снажнија него данас", нагласио је Вучић.

Вучић се захвалио Министарству одбране и Војсци Србије за организовање приказа, рекавши да све што се види, припада нашем народу.

"Најсрећнији сам када видим да људи могу да уђу у наше хеликоптере. Њих они не треба да се плаше, већ други", рекао је Вучић.

Истакао је да се овако нешто треба чешће организовати и захвалио наменској индустрији на производњи доброг оружја за српску армију.

На, до сада највећем тактичко-техничком збору, под називом "Отворени дан", приказано је више од 40 система наоружања и војне опреме из домаћег развоја као што су модернизовани тенк М - 84АС2, самоходни артиљеријски системи "нора", "тамнава" и "шумадија", роботизоване земаљске платформе и беспилотне летилице, нова теренска и борбена возила, модернизовани ПВО системи, као и велики број средстава и компонената које производи одбрамбена индустрија Србије.

Председнику су представљени оружје и оруђе, као и униформе српске армије, а он се интересовао за цену производње униформи и изгледима за њихову продају.

У разговору са грађанима који су га дочекали, Вучић их је позвао да обиђу целу манифестацију.

"Прођите да видите све, видите, због вас смо направили овај приказ. Ајде да видите панцир, ово је ваше", позивао је Вучић присутне грађане.

Вучић је у разговору грађанима најавио и нове инвестиције. Поручио је да ће се најскупља канализација направити управо у Крагујевцу, да ће се Топлана иселити из центра града, и да ће Крагујевац бити повезан са ауто-путем.

Вучић је шетао у маси окуљених грађана, а сви су желели да се фотографишу и рукују са њим.

Пролазећи поред шатора у којима је изложено оружје окупљени су га поздравили аплаузом.

Иначе, Војска Србије ће за окупљене грађане на манифестацији "Отворени дан" припремити и чувени војнички пасуљ.

Са Вучићем су приказ обишли и министар одбране Небојша Стефановић, владика шумадијски Јован, као и представници Војске Србије.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк