Вести

Вучић: Грађани Србије могу бити мирни, јер је војска Србије уз њих

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку поводом 16. новембра - Дана Копнене војске, у којој се каже:

"Свим припадницима Копнене војске честитам 16. новембар - Дан вида.

Прослављајући 107. годишњицу постојања Копнене војске, као припадници вида Војске Србије са најдужом традицијом, упркос сложеним условима у којима радите, ваше јединице су у овој години реализовале бројне постављене задатке, постигле запажене резултате у обуци и оспособљавању и успеле да одрже захтевани ниво оперативне способности.

У години за нама са успехом сте, без обзира на бројне изазове и провокације, успели да на најпрофесионалнији начин служећи отаџбини обезбедите мир и стабилност на југу Србије, а посебно одржите сигурном административну линију са Косовом и Метохијом, још једном показавши зашто сте један од најзначајнијих фактора савремене војне организације и да држављани Републике Србије могу бити мирни, јер је Војска Србије уз њих ма где се они налазили.

Честитам вам празник, уверен да ћете и у наредном периоду, уз модернизацију и осавремењивање јединица свога вида, наставити да професионално и квалитетно испуњавате постављене задатке", наводи се у честитки Вучића.

 

 

 

Извор: Танјуг