Вести

Вучић: Данас се показало зашто пристојна Србија мора да побеђује

Свечаном академијом у Штарк арени у Београду, Српска напредна странка обележава 13 година од оснивања Српске напредне странке, а лидер Српске напредне странке Александар Вучић на обележавање стиже аутобусом са младим лидерима странке.

Аутобус у којем су Вучић и његове младе страначке колеге, украшен је логом Српске напредне странке.

Нашаливши се да ће им се обратити "пре него што почну да једу сендвиче", алудирајући на то што део јавности присталице Српске напредне странке назива "сендвичарима", Вучић је рекао да увек морају да воде рачуна о томе да се данас најбоље видела разлика између пристојне Србије и оних који желе да је униште.

"На Газелу, и правац Арена... Пре него што почнемо да једемо сендвиче.. Поштени људи у Србији једу сендвиче, ови други отимају милионе... Али, данас сте могли да видите разлику између пристојне Србије и оних који би да је униште и зато ви, као најбољи део странке, који сте данас највећим делом изабрани на најважније функције у странци, морате о томе да водите рачуна", рекао је Вучић.

Додао је да су неки помислили да забране људима да дођу на скуп у Арени, да запрече путеве, оно што од 30 година прошлог века нико није радио...

"Наши људи су дошли, неки мало касне, кад год дошли, добродошли су. Мислим да људи данас могу боље него икад да виде разлику између оних који раде и граде и оних који би да делују деструктивно", рекао је Вучић.

Додао је да је у политичком смислу, задовољан, јер су на скупштини странке усвојена важна програмска начела.

"Данас се на делу показало зашто пристојна Србија мора да побеђује и зашто је увек испред свих. То не можете да победите. Шта год радили, српско срце не можете да спречите, добре домаћине, дивне жене да спрече да кажу шта мисле", рекао је Вучић и додао да су данас њих 70-80 затворили пут, што је "невероватна бахатост и ароганција".

Млади су у аутобусу отпевали песму "Ово је Србија".

Мање од пола сата пре почетка академије, која је планирана за 18 сати, трибине и партер Арене готово су пуне, вијоре се заставе Србије и Српске напредне странке, а велики број грађана је и испред хале, који чекају на ред да уђу у халу.

За оне који не успеју да уђу у Арену, постављен је видео бим са којег ће моћи да прате догађај.

Такође, бројни гости већ су пристигли на обележавање годишњице странке, међу којима су чланови странке, симпатизери, представници Српске листе, личности из области спорта, уметности, културе...

Претходно, данас је одржана Скупштина Српске напредне странке, на којој је Александар Вучић одбио да прихвати једногласан предлог свих чланова странке и поново се кандидује као једини кандидат за председника Српске напредне странке.

 

Да водим Српску напредну странку на изборе, а онда је време за друге, млађе

Вучић је изјавио да је, на данашњој скупштини Српске напредне странке, прихватио, да помогне странци, да је води на следеће изборе, а онда је, како је рекао, време за неке друге, млађе људе.

Рекао је да је Српска напредна странка направила велики продор уласком великог броја младих.

Указао је да Српска напредна странка није странка која избацује људе, као неки други и да је то странка у којој је могуће да се мисли другачије и износе потпуно другачији ставови.

Подсетио је да неки тврде да су се ујединили, а то су сви који су избачене из једне те исте странке.

"Код нас тога нема, можете да мислите другачије, да износите ставове потпуно другачије, нећете бити избачени. Спадамо у партију која окупља људе разних ставова", објаснио је Вучић.

Вучић је рекао да је сада време за неке друге људе, а да је његово да осигура да наслеђе буде наслеђе сигурности, бољитка за грађане.

Изразио је уверење да су млади могли да виде да је потребно пуно рада и труда за све што је спроведено.

Нагласио је да за све што је урађено неки сматрају да је одувек ту, а тако ће бити и са метроом, брзом пругом, ауто-путевима.

"Где год да се окренете морате да радите, да се борите. Они који не раде наравно не греше, али народ види ко не ради", подвукао је Вучић.

Рекао је да је важно да се млади науче одговорности, да буду озбиљни и посвећени раду.

"Да њима оставимо Србију да буде нормална пристојна земља, која ће моћи да се похвали да не иде воденим топовима на демонстранте, да пуста све, али ће знати и да заштите државни поредак. Да буде нормална држава", објаснио је Вучић.

Вучић је рекао да младима још треба искуства, али су добили прилику да га стичу, неки као одборници, посланици или на другим местима.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк