Вести

У организацији МО Центар СНС Крагујевац одржано друго по реду Културно вече

 

 Како се са поносом сећамо првог позоришта у Србији, прве  гимназије, прве фабрике, првих новина које су штампане, тако се сећамо и свих оних жртава које су својим животима обезбедиле нашу слободу данас. Зато је данас МО СНС  Центар у сарадњи са МО Бубањ, МО Ердоглија и МО 1.Мај организовао Културно вече, а програм је био прилагођен 21. октобру и одавању почасти свим стрељаним житељима Крагујевца у Другом светском рату. 

Присутнима се обратио и председник скупштине града Мирослав Петрашиновић који је подсетио присутне да смо у протеклом периоду заједничким радом постигли велике резултате, али да смо још спремнији да радимо више и развијамо Крагујевац у наредном периоду. 

Уз звуке гитаре,виолине, хармонике и пригодних текстова указали смо на то да смо заједница која априори даје значај култури и образовању наше омладине и свих грађана, али и сећању на прошлост и традицију за које се залаже Српска напредна странка, локална самоуправа која је остварила сарадњу са друштвом"Ахава" и "Никола Тесла".

Захваљујући председнику Србије Александру Вучићу свака српска жртва се помиње и ни један дан страдања Срба не заборавља.