Вести

У МЗ Вињиште град решава проблем путне инфраструктуре

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима обишао је МЗ Вињиште где су завршени радови на крпљењу ударних рупа на локалном путу. За радове које је извело ЈКП Шумадија град је издвојио 29, 5 милиона динара, а за скоро три километара сређеног пута утрошено је више од две хиљаде тона асфалтне масе.

Вињиште је веома специфично јер кроз село се простире кружни пут укупне дужине седам километара који је до сада био у јако лошем стању, а којим се у једном делу одваја а на другом крају спаја са суседном Грошницом. На дужини од три километара пута, веома значајног за село и мештане, закрпљене су ударне рупе и пут је пресвучен асфалтом, каже градоначелник Никола Дашић. Поред тога, насут је локални пут Вињиште – Драгобраћа (Кременац) за шта је утрошено 358 кубних метара каменог материјала, а чија је вредност 875 хиљада динара. Мештанима ћемо обезбедити извесну количину каменог материјала како би сами санирали мање локалне путеве. Са мештанима и члановима савета МЗ Вињиште смо договорили да се среди игралиште за децу иза Дома културе како бисмо најмлађима обезбедили место за бављење спортом и спортским активностима али и место за окупљање и дружење младих, казао је градоначелник Дашић.

Мештани Вињишта кажу да је реч о једном од најзначајнијих локалних путева у селу и да је пре радова био у веома лошем стању и небезбедан за путничка и пољопривредна возила. Асфалтирањем је решен вишегодишњи проблем који је, из године у годину после већих киша и мразева, постајао све већи. Задовољни су, кажу, и због посете градоначелника Дашића и његових сарадника, после које очекују још још нека улагања и подршку како би живот у селу учинили једноставнијим и садржајнијим.