Вести

Трибина “Борба против корупције“

Држава наставља борбу против корупције и потребна нам је снажна подршка свих грађана јер једино тако можемо да истрајемо на том путу, порука је са трибине која је одржана у Великој сали Скупштине града Крагујевца.

Трибину на тему "Борба против корупције" организовао је Савет за борбу против корупције Српске напредне странке у сарадњи са Градским одбором СНС у Крагујевцу.

Говорници су били Угљеша Мрдић, председник Савета за борбу против корупције, Никола Јеленковић, потпредседник Савета за борбу против корупције, академик проф.др Костадин Пушара, проф.др Милорад Бејатовић и Биљана Илић Стошић, народна посланица.

"Влада Републике Србије 2012. и 2014. године кренула је, предвођена Александром Вучићем, у енергичну борбу против корупције. Постигнути су велики резултати и коначно је успостављена одлична сарадња Министратсва унутрашњих послова, Министарства правде, регулаторних тела, тужилаштва и судова, јер борба притив корупције један је од основних предулова за стварање боље климе за економске инвестиције и нова радна места. На Влади Републике Србије је да предузме све мере у борби против корупције, а на нашем Савету је да едукујемо грађане и покажемо им како могу да дају свој допринос тој борби.", рекао је Угљеша Мрдић, председник Савета за борбу против корупције и члан Главног одбора СНС.

"Одлучна борба против свих видова корпуције на свим нивоима власти темељни је принцип Српске напредне странке, који је уграђен у политику Владе Републике Србије. Грађани су то препознали и подржали, без обзира на све притиске, уцене и монтиране афере појединих медија који се и даље усуђују да себе назову независним медијима. За наставак борбе против корупције потребна нам је снажна подршка свих грађана. Циклус трибина, које говоре о борби против корупције у организацији Српске напредне странке јасан је знак да ће ова тема бити у фокусу наше даље политике.", рекла је Биљана Илић Стошић, народна посланица.

Мрдић је истакао да је циљ ових трибина да се грађанима широм Србије презентује национална стратегија и акциони план борбе против корупције.

"За мање од две године одржали смо 44 трибине широм Србије, а ове године смо са едукацијом грађана о овој теми кренули из Крагујевца, из срца Србије. Циљ нам је да се грађани боље упознају са овом важном темом, да иобјаснимо шта то држава ради у борби против корупције, јер не можемо да искоренимо корупцију ако немамо подршку грађана и медија.", закључио је Мрдић.