Вести

Шта раде када није политичка кампања? Одговара СНС Крагуевац

Портал ИнфоКГ са крагујевачким политичариима разговарао је о томе које су активности њихових странака сада када нису у предизборној кампањи - каквим акцијама се баве, које су иницијативе које подржавају, на који начин одржавају контакт са гласачима, те које теме сматрају важнима за живот у Крагујевцу и како оцењују политичку атмосферу у граду.

На наша питања данас одговара Мирослав Петрашиновић у име Градског одбора Српске напредне странке:

Један од слогана Српске напредне странке је "Снага је у људима" и зато смо ми независно од тога да ли су избори или не стално са људима на терену. За Градски одбор Српске напредне странке у Крагујевцу разлика је само у интезитету активности које спроводимо за време изборне кампање и између два изборна циклуса. Велики број наших чланова које имамо нам омогућава да у току једног дана можемо имати више акција и активности. Када већ спомињемо изборе који су за нама треба споменути податак да смо у току сваког дана кампање имали у просеку 250 активиста који су учествовали у различитим активностима које смо организовали.

Састанци наших месних одбора једни су од наших основних активности. На њима чланови добијају информације о најзначајнијим политичким питањима републичког и локалног карактера које пре тога разматрамо на седници Градског одбора. Разговор наших функционара са грађанима је нешто чему посвећујемо пуно пажње. У тим активностима свакако предњачи наш градоначелник, а његов пример јако добро прате наши народни посланици, чланови Градског већа и одборници. Једна од активности по којој смо препознатљиви су наши штандови, они су места где наши омладиници заједно са нашим функционерима разговарају са грађанима, деле наш стараначки информатор, али и место где наши суграђани врло радо попуњавају приступнице и учљањавају се. Треба спомунити да поред ових активности врло често организујемо скупове и трибине по месним зејдницама на којима присуствују и људи који нису чланови и симпатизери СНС-а и који су некада и оштри критичари нашег рада. На крају треба споменути активност која се увек са великим одушевљењем мештана прихвата у свакој месној заједници, а то су наше радне акције које имају за циљ да уреде неки део месне заједнице у којој спроводимо акцију.

Политичка атмосфера у граду произилази из политичке биполаризације града на прогресивне и деструктивне снаге. Прогресивне политичке снаге окупљене су око политике и идеје чије творац Александар Вучић и које у Српској напредној странци виде организацију која те идеје и ту политику спроводи. Са друге стране имате деструктивне политичке снаге окупљене око личних практикуларних интереса хетерогене групе појединаца, без јасне идеје, политике и програма и са упечатљивим одсуством лидера како на локалном, тако и на републичком нивоу. И док код прогресивних снага имате Српску напредну странку која окупља све друге прогресивне снаге, имате лидера какав је Александар Вучић, за кога већ сада са сигурношћу можемо да кажемо да он није само лидер на републичком нивоу већ и на европском нивоу, када на локалном нивоу за лидера прогресивних снага имате Николу Дашића онда видите озбиљност, а са друге стране, на страни деструктивних политчкиих снага, бездан. Тешко је говорити о политичкој атмосфери јер би политичку атмосферу требало да креира борба идеја. Политичких идеја на страни деструктивних политичких снага које на локалу представљају Слађан, Јекић и Верко нема, не постоје, потпуно одсуство свега друштвено корисног и прихватљивог. У таквој ситуацији, када са друге стране нема идеја, програма, Српска напредна странка преко зборова и трибина са грађанима креира политичку атмосферу, у којој сваки наш суграђанин може да изнесе своју идеју, предлог, упути критику и заједно са онима које врше власт прати реализацију онога што се договори.

 

                                                Народни посланик 

                                              Мирослав Петрашиновић

                                              Извор: портал Инфо КГ