Вести

Сретење- трајање и слава

"Сретење је дан за понос и захвалност, дан када указујемо на славу и трајање наше отаџбине, што је и основна порука овогодишњег обједињеног прослављања националног празникa, казала је у Сретењској беседи председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.  Живимо у време бројних, веома сложених и потенцијално крајње опасних геостратешких, безбедносних, политичких, идентитетских и других изазова. Свесни смо тих изазова, а посебно оних који представљају стварну опасност по наш државни и територијални суверенитет и интегритет. Наша снага почива у нашим људима, јединству, слози и сагласју. Само уједињени у оданости отаџбини и спремности да је унапређујемо, снажимо и обогаћујемо у сваком виду њеног постојања, можемо сви скупа да обезбедимо бољу, сигурнију и срећнију будућност свој нашој деци.

Поред представника Владе Републике Србије и Републике Српске, народних посланика, представника дипломатског кора и академске заједнице, Сретењској академији присуствовали су и бројни други гости. 

Хвала свима што су са нама поделили сећање и понос на 15. фебруар 1835. године. Сећање на дан, када је на овом месту, пред 2400 народних предстваника, Србија добила свој први и модеран устав, баш у нашем граду".

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог председника Привременог органа града Крагујевца Николе Дашића