Вести

Шапић и Глишић обишли Крагујевац и Шумадију

 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић и председник Извршног одбора Дарко Глишић обишли су Крагујевац, Аранђеловац и Рачу у склопу обиласка Шумадијског округа. Њих је у Крагујевцу дочекао градоначелник Крагујевца Никола Дашић

"Изградња северне обилазнице око Крагујевца и изградња пута од Крагујевца до Мрчајеваца је инфраструктурни пројекат од изузетне важности за Шумадију. Осим што ће растеретити саобраћај у самом центру Крагујевца, смањити време путовања, побољшати услове вожње, овај посао ће допринети напретку инвестиционих улагања у инфраструктуру као и убрзање укупног економског развоја читавог подручја", рекао је Шапић.

Шапић се осврнуо и на дијалог између Београда и Приштине одржаном у Бриселу под медијацијом представника Европске уније.

"Поново се показало ко је дестабилизујући фактор, а ко то, у ствари, није. Председник Вучић је прихватио све три, унапред, предложене тачке од стране Европске уније, а Албанци нису хтели да се обавежу чак ни да ће се уздржати од провокативних акција. Очигледно је да су представници Албанаца дошли да се не договоре ни око чега, а Србија по ко зна који пут показује отвореност и спремност на разговоре и компромис. Траже од нас суочавање са прошлошћу коју дефинишу искључиво кроз своју лажну призму, при том сами нису спремни да се суоче са реалном садашњошћу, а камоли на разговоре о некој будућности", закључио је Шапић.