Вести

Решен вишедеценијски проблем у Шумарицама

Екипе Предузећа за путеве Крагујевац наставиле су радове на уређењу путне инфраструктуре у насељу Шумарице где је асфалтирана улица Далматинских бригада дужине четири километра. Вредност радова, током којих су утрошене 194 тоне асфалта, је више од два милиона динара.

„Ово је још једна улица у низу коју радимо, још једна добра ствар за све грађане, житеље Шумарица. Створили смо услове у буџету града Крагујевца да можемо да радимо и ову улицу, као и многе друге“, рекао је председник Скупштине града Крагујевца, Мирослав Петрашиновић и додао да је то одговорна политика локалне администрације коју предводи Српска напредна странка.

  

Петрашиновић је подсетио да се са асфалтирањем путева и улица кренуло у јулу прошле године.

„Корона нас је зауставила али смо наставили са асфалтирањем чим су створили услови за то. Данас смо у Шумарицама, а сутра ћемо већ бити у некој другој месној заједници. Ово је оно што је људима потребно, да сви наши суграђани имају пут и канализацију. Наш фокус у наредном периоду ће бити да омогућимо грађанима услове за живот достојан човека 21. века“, поручио је Мирослав Петрашиновић.

У крагујевачком насељу улица Далматинских бригада је годинама била без асфалта, па је према речима њених житеља била тешко проходна после сваке веће кише. Житељи ових улица у Шумарицама кажу да је, након вишедеценијских обећања, њихов проблем напокон решен.

У насељу Шумарице, према речима надлежних, у плану је реконструкција и асфалтирање улица Бањских и Крајишких бригада, Шумаричке и улице Симе Матавуља. Само за асфалтирање улица Далматинских и Крајишких бригада и Симе Матавуља, у укупној дужини од 13 километара, биће утрошено 1.100 тона асфалта. Вредност радова је процењена на више од 11 милиона динара, а посао је поверен Предузећу за путеве Крагујевац.