Вести

Реконструисана фискултурна сала у ОШ „21. октобар“

Након реконструкције, фискултурна сала у Основој школи „21. октобар“ данас је отворена за ученике. Вредност радова је 3,2 милиона динара, а средства за реконструкцију обезбедио је из буџета град Крагујевац.

Ово је четврта фискултурна сала коју смо реконструисали ове године, истакао је градоначелник Никола Дашић и подсетио да су радови завршени у основним школама Јулијана Ћатић у Страгарима и Ђура Јакшић као и у Средњој стручној школи. Ово је једна од најстаријих школа у граду, а како кажу родитељи, једна од најцењенијих. Интересантан је податак да је овде задњи пут хоблован паркет пре 28 година, тако да су услови за обављање наставе у овој сали заиста били лоши. Сви прозори који су били фиксирани лексаном, сада су отворени захваљујући новој столарији. Реконструкцијом топловодне мреже имамо грејање које није постојало у сали, а паркет је већим делом реконструисан. Сада имамо једну озбиљну фискултурну салу у којој може да се ради са децом у нормалним условима а како кажу у школи, то је посебно важно после короне. Ово је начин да децу одвојимо од екрана, да их вратимо спорту и дружењу.

Школа „21 октобар“ је школа за 21 век, истакла је директорка Данијела Ралетић. Ми смо једина дигитална школа у региону и ред је да имамо и овакву салу, посебно после ових времена кроз која смо прошли током пандемије у задње две године када су деца врло мало била физички активна. Пристојни услови за наставу физичког много нам значе посебно ако се има у виду да школу похађа близу хиљаду ученика.

Четири реконструисане фискултурне сале, рекорд су града Крагујевца током једне године, истакао је Предраг Стевовић члан Градског већа за спорт и најавио исти ако не и већи темпо за наредну годину. До краја године имаћемо радове на изградњи и реконструкцији дечијих игралишта и отворених терена за мале спортове, као и скејт парку. То је спортска инфрастуктура од општег значаја за град и за нашу децу.