Вести

Радови на Северној обилазници иду предвиђеном динамиком

"Данас сам са председником Србије @avucic обишао радове на изградњи прве фазе Северне обилазнице око Крагујевца. Према речима извођача радова, планирана динамика је у потпуности испуњена. 

Северна обилазница је после пута ка Баточини, који излази на Коридор 10, најважнија саобраћајница за Крагујевац која треба да повеже град са Моравским коридором и ауто – путем „Милош Велики“ који води ка Црној Гори. 

Са овим магистралним правцима обилазница ће се спојити код Мрчајеваца, а други крак, према првобитном плану, води ка путу Крагујевац–Краљево на који излази код Драгобраће и Голочела. Укупна дужина северне обилазнице је 22 километра.

Првих пет километара северне обилазнице гради се од пута Крагујевац–Баточина и иде до предвиђене петље у Цветојевцу око које ће се фомирати индустријска зна. Та нова индустријска зона је преко потребна Крагујевцу, будући да граду недостају парцеле које би могао понудити заинтересованим инвеститорима.

Северна обилазница представља не само стратешки значајан инфраструктурни подухват, већ је и кључни генератор за даљи економски развој града. Омогућиће ефикасније управљање саобраћајем, растерећење транзита кроз центар града и смањење аерозагађења. Нова саобраћајница ће имати озбиљан утицај на локални економски развој, отварањем нових радних зона дуж трасе обилазнице и уређењем радне зоне Цветојевац".

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог градоначелника Крагујевца Николе Дашића