Вести

Радови на асфалтирању улице Косте Војиновића приводе се крају

Радови на реконструкцији улице Косте Војиновића у МЗ Денино брдо који су започети крајем прошле године, приводе се крају. Тим поводом, градоначелник Никола Дашић са сарадницима обишао је завршне радове на асфалтирању које изводи ЈКП „Шумадија“. ЈКП „Водовод и канализација“, претходно је извело радове на изради кишне канализације у дужини од 325 m чија је вредност око 4,9 милиона динара.

На Денином брду није било асфалтирања већ дужи временски период због тога што се чекао завршетак радова у делу насеља где се налазе станови за припаднике служби безбедности, и сада треба да надокнадимо тај ритам. Планови за наредни период су да појачавамо темпо што је више могуће, не само у овом насељу.

Наше предузеће ЈКП „Шумадија“ је ангажовано, у потпуности, са свим својим капацитетима, на терену. Паралелно се изводе  радови у сеоским, приградским и градским срединама. У Крагујевцу је још увек велики број неасфалтираних улица које, нажалост, није могуће одрадити одједном. Оно чиме смо задовољни је динамика извођења радова, а то значи да су машине нон стоп на терену и практично се не гасе – казао је Дашић.

Према речима, Марка Вујновића, директора ЈКП „Шумадија“ у улици Косте Вујновића извршене су стандардне врсте радова – скидање постојеће камене подлоге, машински ископ и одвоз земље, тампонирање, издигнуте су шахте и сливници до висине асфалта и уграђени ивичњаци обострано.

Асфалтирање ће бити обављено у дужини од 350 м, ширине 5 м, а вредност радова је 6,4 милиона динара. У завршно асфалтирање ове улице биће утрошено око 320 тона асфалтне масе.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs