Вести

Радове на асфалтирању две улице у МЗ Виногради обишао градоначелник Крагујевца Никола Дашић

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводи завршне радове на асфалтирању улица Бајe Секулића и Исидоре Секулић у Месној заједници Виногради. Радове су данас обишли градоначелник Никола Дашћ и Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац са сарадницима.

Након завршетка радова у улицама  у МЗ Виногради и у наредном периоду, овим темпом  ћемо наставити са уређењем  улица у другим месним заједницама  како бисмо грађанима Крагујевца  омогућили пристојан живот и нормално функционисање, рекао је градоначелник Дашић  и изразио захвалност запосленима у ЈКП ШУмадија који дају све од себе да ураде добар посао и поставе добар асфалт.

Бобан Пејчиновић се у име грађана МЗ Виногради захвалио Градској управи  и градоначелнику Дашићу што су имали слуха да после четрдесет година уграде асфалт у улице једног од већих приградских насеља. То је показатељ да град брине о локалној инфраструктури и у приградским месним заједницима и тиме допринеси бољем животу и стандарду  под‌једнако свим грађанима Крагујевца, казао је мештанин МЗ Виногради. 

Пре асфалтирања две улице у МЗ Виногради урађени су припремни радови. Извршено је машинско сечење асфалта и машински ископ тампонске подлоге, насипање и ваљање каменог материјала.  

У асфалтирање улице Бајe Секулића у дужини од 310 метара и просечне ширине 4 метара биће уграђено 220 тона асфалтне масе, док ће у асфалтирање улице Исидоре Секулић у дужини од 182 метара и просечне ширине 3,5 метара бити уграђено 113 тона асфалта. Укупна вредност радова на реконструкцији ове две улице износи 7,2 милиона динара, казао је Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац.

Према речима директора Вујновића, ЈКП Шумадија свакодневно изводи радове на уређењу путне и комуналне инфрастуктуре, како у граду тако и у приградском и сеоском подручју. Упоредо са овим радовима Сектор нискоградње изводи и припремне радове за  асфалтирање тротоара у улици Драгослава Срејовића, а у току су радови и на насипању каменим материјалом путева у МЗ Ердеч и Ђурисело.

 

Извор: Град Крагујевац