Вести

Радомир Николић: Поносан сам на Крагујевчане. Верујем да ситуација неће да се погоршава.

пидемиолошка ситуација је изузетно повољна, потврдио је градоначелник Радомир Николић у изјави за Радио телевизију Крагујевац. Верујем да ситуација неће да се погоршава. Наравно, битно је да останемо дисциплиновани до самог краја односно јењавања вируса. Најважније је то што су грађани Крагујевца прихватили све мере Кризног штаба. Веома су дисциплиновани и свака част на свему што су издржали за ово време.

Ту, пре свега, мислим на све оне који су због природе посла учествовали у одбрани, затим на волонтере, али и пензионере који су издржали да не излазе из куће. Кад се све то сабере, то је разлог што смо овако прошли. Наши здравствени радници су све то јуначки издржали, а нису нам били потребни ни додатни капацитети за смештај Крагујевчана у привремене болнице.

На самом почетку епидемије, подсетио је Николић, обратили смо се свим градовима из Кине са којима имамо сарадњу. Они су нам давали савете и упућивали нас како да кроз ову кризу прођемо са што мање штете. Све савете које смо добијали из Кине, претворили смо у наредбу надлежног органа, са препоруком шта и како да се ради. Грађани Крагујевца су благовремено схватили колика је опасност од короне и због тога били дисциплинованији у тренутку када је држава увела ванредно стање и прописала озбиљније мере заштите и превенције.

Ми смо једини преко Ситуационог центра увели јединствен телефон за све услуге потребне грађанима током ванредног стања и тај телефон ће наставити да функционише, само ће се прилагођавати разним кризним ситуацијама. Захваљујући компанији „Милановић третман вода“ на десет пунктова у граду, обезбедили смо и довољну количину дезинфекционих средстава за све грађане. Дезинфиковали смо градске улице, а у сарадњи са Институтом за јавно здравље и све стамбене зграде.

Поносан сам на Крагујевчане што смо тако прошли. Негде сам и срећан, свако је помогао колико је могао и полако излазимо из кризе, поручио је Радомир Николић.