Вести

Радомир Николић: Незамисливо да се чланство СНС физички обрачунава

Председник Извршног одбора СНС Радомир Николић изјавио је данас да је за ту странку незамисливо да се чланство међу собом физички обрачунава и да је лидер СНС Александар Вучић када је распустио одбор у Врању донео једину могућу одлуку у овом тренутку.

"Председник СНС Александар Вучић донео је једину могућу одлуку у овом тренутку. Нама је несхватљиво да људи на нижим нивоима власти и страначког уређења не разумеју поруку коју руководство шаље да треба бити толерантан, стрпљив и имати осећaја за потребе људи", рекао је Николић Танјугу.

Он је нагласио да је за СНС незамисливо да се њено чланство физички обрачунава и да се употребом физичке силе решавају унутарстраначки проблеми и упитао како ће се опходити према грађанима када се тако односе према страначким колегама ?

Према његовим речима, у наредном периоду СНС ће међу чланством наћи неког ко ће Одбор у Врању моћи озбиљније да води него до сада.

Напомињући да напредњаци учествују у градској власти у Врању, Николић је рекао да СНС не сме да дозволи да оно што се десило утиче на дешавања у Врању.

"Не очекујем да губимо време, ово ћемо морати брзо да решимо", рекао је Николић и навео да за сада то не утиче на дешавања у том граду, али да би свако евентуално одуговлачење могло да доведе до тога да грађани трпе.

Он је још једном нагласио да је СНС велика странка и да не може да допусти себи да трпи такво понaшање.

Председник СНС Александар Вучић раније данас распустио је Градски одбор СНС у Врању.

У саопштењу СНС се наводи да је Вучић донео одлуку, у складу са Статутом СНС, да распусти Градски одбор СНС у Врању, а у образложењу одлуке написао да СНС жели да мења на боље ствари у Србији, па је њена намера да је представљају најбољи, најпоштенији и најстручнији људи, "а не они који ће, зарад својих фотеља, да прибегавају насиљу, било својих тобожњих политичких еистомишљеника или својих страначких колега".

Извор : Танјуг