Вести

Радомир Николић: Град Крагујевац формирао Кризни штаб

Град Крагујевац формирао је Кризни штаб који ће као саветодавно тело Градском већу давати препоруке за доношење одлука и понашања током ванредног стања, рекао је градоначелник Крагујевца Радомир Николић у Јутарњем програму ТВ Прве.

Стање оболелих је непромењено, један пацијент из Рековца збринут је у нашем Клиничком центру. За сада немамо потврђене случајеве из Крагујевца. Иако смо свесни тога да ће вирус највероватније и до нас да дође, трудимо се да у том периоду спроведемо мере које могу да ублаже главни удар корона вируса, који се очекује кроз неколико недеља.

Иако нисмо излазили пред грађане и медије, препуштајући да Влада води главну реч, ми смо спроводили мере од првог дана. Наши се аутобуси дезинфикују и перу сваког дана, запослени у управи су добили инструкције како треба да се понашају и полази се од ситних детаља који нам омогућавају да спречимо ризик.

Данас усвајамо све мере, протоколе и начин рада у ванредном стању, нарочито за оне инситуције и предузећа чији запослени имају пуно контаката са странкама, као што је градски и такси превоз, продавнице, бензинске станице.

Посебну пажњу поклонићемо пензионерима, организујемо удружења грађана и Црвени крст који ће волонтерски да брину о нашим најстаријим суграђанима, да им достављају лекове, намирнице и пензије.