Вести

Први Holiday Inn хотел ван Београда градиће се у Крагујевцу

Крагујевац ће добити хотел интернационалног бренда Holiday Inn Express, и то ће бити први хотел овог бренда који ће се градити ван Београда – речено је на данашњем радном састанку који је градоначелник Крагујевца, Никола Дашић одржао са представницима International Hotel Group, Живорадом Васићем, регионалним директором групе и проф. др Николом Макојевићем који су градоначелнику и његовим сарадницима представили ову инвестицију. Састанку се, путем видео линка придружио и Hylko Versteeg, руководилац сектора ѕа развој у Јужној Европи.

International Hotel Group (IHG) која има преко 6000 хотела у свету је одлучила да направи партнерство у Крагујевцу, и после шест хотела које има у Београду, први Холидеј ин хотел ван Београда биће изграђен у Крагујевцу. Холидеј ин је бренд који броји 1400 хотела у Европи, то је највећи интернационални бренд у оквиру International Hotel Group. Јако смо радосни зато што улазимо у један град који је у експанзији, индустријски град, четврти по величини у Србији и мислимо да је једном таквом граду потребан интернационални бренд – казао је Живорад Васић, регионални директор IHG групе.

Градоначелник Никола Дашић истакао је да је Крагујевац добро место за инвестицију овог типа јер је град који се убрзано развија. Поред Северне обилазнице која ће се градити, многобројних инвестиција које су у току, као што је градња бизнис аеродрома у Мајнд парку, Крагујевац је град који се брзо мења што прати и долазак великог броја пословних људи, инвеститора, туриста – казао је Дашић.

Радомир Ерић, члан Градског већа за привреду истакао је да је једно од првих питања инвеститора који долазе у наш град да ли имамо неки хотел из ланаца светски познатих хотела. Без обзира на то што у граду имамо одличне смештајне капацитете, ипак је неопходно да тој понуди придодамо и некога из ланаца светских познатих хотела. Пружићемо сву потребну подршку да се ова инвестиција реализује у Крагујевцу што пре – казао је Ерић.

Хотел ће бити изграђен на атрактивној локацији недалеко од језера Бубањ, имаће 73 собе, два ресторана, велике конференцијске сале, са преко 60 запослених. Почетак изградње очекује се у првом кварталу наредне године. Рок за завршетак је 18 месеци. Архитектонско решење које је представљено на састанку, препознатљиво је за Крагујевац и у складу је са новим прописима који предвиђају примену најсавременијих еколошких стандарда и материјала. Хотел ће бити окружен са пуно зеленила на страни која је окренута ка језеру.