Вести

Привремени орган Крагујевца донео две важне одлуке

Привремени орган града Крагујевца на данашњој седници дао је сагласност на Коначан нацрт уговора o јавно – приватном партнерству за обављање комуналне делатности јавног градског и приградског превоза путника. 

Изабрани понуђач је АСП „Стрела“ – Обреновац, а уговор се потписује на 10 година. Већ од 1. децембра имаћемо много бољи градски превоз, од укупног броја аутобуса више од половине биће нови аутобуси, опрмљени видео надзором и интернетом.

Коначним уговором о јавно – приватном партнерству за вршење енергетске услуге повећања енергетске ефикасности планирана је енергетска санација основних школа Живадинка Дивац у Станову, Милоје Симовић у Драгобраћи, Светозар Марковић у Десимировцу, Наталија Нана Недељковић у Грошници и Драгиша Михајловић Станово, затим вртић Зека у Ердоглији, Средња економска школа и Зграда Градске управе. 

У оквиру тог уговора предвиђена и реконструкција јавног осветљења на територији града Крагујевца. Конкретно, за грађане то значи да ће након 16 месеци, колико износи рок за извођење радова, у сваком тренутку 98 посто од 25 000 светиљки колико их има радити у сваком тренутку, а да ће сви кварови бити отклоњени у року од 48 сати.  

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог председника Привременог органа града Крагујевца Николе Дашића.