Вести

Пријем за златног момка

На Светском првенству у кикбоксу за кадете и јуниоре одржаном у Италији почетком октобра, националне боје бранило је 35 репрезентативаца. Освојено је 14 златних, четири сребрне и осам бронзаних медаља а једно злато освојио је Ђорђе Димитријевић, кикбоксер клуба Раднички. Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић организовали су пријем за такмичара, тренера Радомира Радомировића и стручни тим клуба.

Ђорђе је млад а већ је освојио златну медаљу на Светском првенству где је учествовало више од две хиљаде такмичара из преко 60 земаља света и то је заиста фасцинантан успех, казао је градоначелник Никола Дашић. Такви резултати чине нас поноснима и наравно да ћемо наставити да помажемо и подржавамо рад искусних и стручних тренера који младе мотивишу и држе на добром правцу, у спорту. Највећи је успех када чујете речи тренера који може да бира спортисте које ће да поведе на велика такмичења јер има доста спремних, а да не размишља о томе хоће ли имати довољно средстава за учешће, истакао је градоначелник Дашић. У сваком спорту, индивидуалном или тимском од велике важности је када град стане уз спортисту и подржи га, поред тренера и породице, рекао је Дашић. Градоначелник је честитао на успеху тренерима и златном момку и поручио му да воли свој град, боје своје земље и да их честито брани у рингу у будућим мечевима.

Борбе сам завршавао у првим рундама и све три су трајале непуних три минута, каже Ђорђе Димитријевић, освајач златне медаље. Најтежа борба је била са Италијаном, али ни публика и навијачи нису могли да помогну, јер у рингу сам био бољи. Сигуран сам да ћу освојити још медаља, каже Ђорђе и додаје да се спрема за наступајуће државно првенство у Сенти.

Радомир Радомировић, тренер у Кикбокс клубу Раднички и један од тренера репрезентације каже да су медаље очекиване и да су се надали већем броју јер су то била реална очекивања. Имамо квалитетну репрезентацију, кикбокс у Србији је на високом нивоу. Од 35 такмичара укупно имамо осамдесетак победа и 12 пораза, освојили смо 26 медаља и то 14 златних, четири сребрне и осам бронзаних, а то говори о квалитету наших такмичара. Поред Ђорђа, из Кикбокс клуба Раднички, у Италији су боје репрезентације бранили Милица Поповић, Лазар Весковић, ранији освајач Светског купа, Страхиња Савић, каже тренер Радомировић. Следеће такмичење је у Сенти на којем смо прошле године били четврти од сто клубова а ове године нам је циљ да се померимо бар позицију више.

Нисам изненађен јер је Кикбокс клуб Раднички апсолутна сила, каже Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт, а сад су кикбоксери показали да су сила и ван граница наше земље. Тренерски потенцијал је велики као и потенцијали младих спортиста у клубу. Много је ту имена пред којима је велика и успешна каријера а који ће проносити име свог клуба, града и земље на престижним такмичењима. Функционисање клуба, град подржава у континуитету и прати све успехе и у том правцу ћемо наставити, поручио је Стевовић.