Вести

Премијерка Владе РС посетила Центар изврсности и Унивезитет у Крагујевцу

"Имао сам част и задвољство да данас са председницом Владе Србије Аном Брнабић, ректором Универзитета проф. др Ненадом Филиповићем, директором Универзитетског клиничког центра проф. др Слободаном Милисављевићем и деканом Медицинског факултета проф. др Владимиром Јаковљевићем обиђем објекат Центара изврсности чија је градња у завршној фази. 

 

Центри изврсности, који се простиру на 11.500 квадратних метара и у чију изградњу је уложено 18 милиона евра, почеће са радом у априлу или мају следеће године. Према речима премијерке Ане Брнабић сада се расписује тендер за опрему и намештај.

 

Центар изврсности са Националном банком матичних ћелија, у којима ће радити млади научници из Србије, састоји се од три дела – биоинжењеринг, биомедицина и истраживање матичних ћелија.

У нову научну установу први ће се уселити истраживачи са Факултета медицинских наука, Факултета инжењерских наука и Института за информационе технологије Универзитета у Крагујевцу", рекао је председник Привременог органа града Крагујевца Никола Дашић. 

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог председника Привременог органа града Крагујевца Николе Дашића