Вести

Представљен идејни пројекат уређења Шумаричког језера!

Представницима града Крагујевца данас је представљен пројекат уређења Шумаричког језера, који ће како је најављено по завршетку презентације бити завршен до почетка наредне сезоне. План уређења представљен је градоначелнику Крагујевца Николи Дашићу, члану Градског већа за спорт Предрагу Стевовићу и Главном градском урбанисти Ивану Радуловићу.

Иницијативу уређења Шумаричког језера својих спортских сарадника подржао сам у потпуности и са једним јединим захтевом да се он реализује ван сезоне, како се не би реметио почетак следеће, казао је по завршеној презентацији градоначелник Никола Дашић.

Нема Крагујевчанина који није везан емотивно и на сваки други начин за наше Шумаричко језеро, које је и наше море и оно што Београду Ада. Крагујевац заслужује да има једно такво одмаралиште и нема разлога да стално и по мало улажемо у њега, већ смо буџетом за наредну годину предвидели око 30 милиона динара како би нашим грађанима, и најмлађима и најстаријима, створили услове да лепше проводе своје време.

Радове ће изводити крагујевачко предузећа Шумадија д.о.о. Крагујевац које између осталог запошљава особе са инвалидитетом, а на основу њихових досадашњих радова у спортском и рекретаивном мобилијару, закључили смо да имају одличне производе и да они то могу да изнесу како треба, казао је Дашић.

Шумаричко језеро један је од приоритетних и рекао бих капиталних пројеката који ће град Крагујевац следеће године сигурно завршити, казао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Свако од нас га бар једном недељно посети и оно има посебно место у срцима Крагујевчана, због чега је велика штета да такав драгуљ и капацитет који Крагујевац има не искористимо и туристички и спортски и на сваки други могући начин. Са предузећем Шумадија д.о.о. Крагујевац сарађујемо годинама и веома посвећено радимо на ревитализацији отворених терена и дечијих игралишта, а пројектом уређења Шумаричког језера казао је Стевовић, ово предузеће на себе преузима већу одговорност чиме ће сигурно бити постављено на одговарајућу привредну мапу али и на мапу поузданих сарадника на које Град увек може да се ослони.

Пројекат уређења Шумаричког језера предвиђа уређење шеталишта, комплетне плаже, простора за малу децу, спортисте, рекреативце и старије суграђане, теретану на отвореном, дечије игралиште а предвиђена су и места за роштиљање и камповање. О уређењу Шумаричког језера сигурно ће причати током целе године и драго нам је што ћемо бити извођачи радова једног значајног пројкта за град Крагујевац, казала је Јасмина Михајловић, директорка Шумадија д.о.о. Крагујевац и додала да су сви радови из домена њихове делатности и да ће их урадити на најбољи могући начин.

 

Извор: Град Крагујевац/Шумадија д.о.о. Крагујевац