Вести

Предат на употребу Отворени терен за мале спортове у насељу Бубањ

Градоначелник Никола Дашић, у присуству члана Градског већа за спорт Предрага Стевовића и помоћника градоначелника за капиталне пројекте и сарадњу са Владом Србије Александра Милошевића, предао је на употребу Отворени терен за мале спортове у насељу Бубањ, који се налази у непосредној близини недавно отвореног дечијег игралишта. Захваљујући средствима града у износу од преко пет милиона динара, некада запуштен простор, поново је оживео.

Ово је за мене емотивна капитална инвестиција, с обзиром на то, да сам одрастао на овом терену, казао је градоначелник Никола Дашић. Читаво ово насеље иза општине, које смо звали „војно насеље“ оивичено улицама Саве Ковачевића, Града Сирена и Николе Пашића познато је по чувеном „Кавез терену“ где се играла одбојка, имеђу две ватре и тенис. Моја генерација, нажалост, ту није могла да одигра озбиљан баскет зато што је подлога од асфалта била руинирана корењем околног дрвећа. Данас коначно ово насеље добија прави терен, потпуно сређен по свим стандардима и надам се да ће нове генерације изродити добре крагујевачке спортисте који ће нас сутра китити медаљама, рекао је Дашић и додао да је темпо којим се реализује овај пројекат сјајан и да Град неће стати све док и последње насеље у Крагујевцу и околини, па чак и свако село не добије једно игралиште за децу, а тамо где је могуће и спортски терен.

Радост деце и свих житеља у овом насељу много је вреднија од наше инвестиције, имајући у виду да терен није реконструисан деценијама, истакао је Предраг Стевовић члан Градског већа за спорт. Наша предузећа Шумадија д.о.о. и ЈКП Шумадија урадила су веома добар посао и сада настављамо са изградњом и реконструкцијом у другим насељима. Прошле године урађено је 12 отворених терена за мале спортове и шест дечијих игралишта, а ове године наша је намера да оборимо тај рекорд. Истовремено, започели смо и сређивање отвореног базена и језера у Шумарицама. Већ следеће недеље биће предата на употребу обновљена фискултурна сала у Средњој стручној школи – трећа обновљена фискултурна сала у овој години, подсетио је Стевовић и додао да се приводе крају радови на отвореним теренима у Реснику и Маршићу.

Према речима директорке Јасмине Михајловић Шумадија д.о.о. је поставила нову ограду, голове за мали фудбал, парковски мобилијар и комплетно дечије игралиште. Ово је био велики пројекат, а радови су због временских услова трајали скоро два месеца. ЈКП Шумадија је асфалтирала терен и све пешачке стазе око спортског терена и дечијег игралишта.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs