Вести

Потписан Уговор за суфинансирање израде развојног плана Крагујевца

Крагујевац је један од 23 градова и општина, коме су у оквиру Програма подстицања регионалног раста у Републици Србији за 2023. годину, на основу јавног позива додељена средства за израду развојних докумената. Уговоре, чија је укупна вредност 58,8 милиона динара, уручио нам је данас у Влади Србије, Един Ђерлек министар задужен за равномерни регионални развој.

Данашње потписивање значајно је јер ће граду Крагујевцу омогућити суфинансирање израде Средњорочног плана развоја на период од три године којим ће се у складу са десетогодишњим Планом развоја 2021-2031. дефинисати трошкови, рокови за реализацију, одговорност, ко и шта треба да ради. Крагујевац је регионални центар и центар образовања, здравства, индустрије који мора да буде лепо место за живот, град који ће наставити да се развија као велики регионални центар.

Држава је доста уложила у развој Крагујевца, а пратећи визију председника Републике Александра Вучића, Град ће наставити да ради и на својим приоритетима, међу којима су оживљавање ВТЗ - а, уређивање градских фасада, изградња нових тргова и улица, решавање комуналне инфраструктуре на градском и приградском подручју, казао је градоначелник Никола Дашић. 

 

Извор: Град Крагујевац