Вести

После 20 година саниран пут у Великим Пчелицама

После 20 година у Великим Пчелицама, у засеоку Јасење, завршен је део урушеног пута, који је мештанима овог села али и Дулена правио велике саобраћајно безбедносне проблеме, а због могућег оштећења возила била је потребна додатна опрезност.

Како пут изгледа после санације уверио се данас градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Асфалтирањем пута у дужини од 405 метара за које је утрошено близу 400 тона асфалтне масе, у које је уложено око шест милиона динара, решили смо проблем мештана Великих Пчелица, по површини највећег села на територији града Крагујевца. За његову санацију било је потребно мало више времена, јер је било неопходно стабилизовати подлогу и решити проблем који је постојао 20-ак година, казао је градоначелник Дашић. Искористили смо прилику да разговарамо и са мештанима о томе шта би могао да буде наш следећи потез, јер стремимо ка томе да се машине ЈКП „Шумадија“ не гасе. У континуитету се иде из села у село, без обзира на изборне циклусе. Једино што морамо да уважимо су временски услови, а све остало је наша жеља да се ради нон стоп, поручио је Дашић.

Да је ово у последњих 20-ак година био један од горућих проблема мештана Велих Пчелица али и Дулена, потврдио је и Милутин Милановић, председник Савета МЗ Велике Пчелице. Санацијом је село добило пристојан пут којим пролазе и аутобуси три до четири пута дневно, каже Милановић и подсећа да су саниране и ударне рупе на путу до Дулена, и да је у току постављање уличне расвете тамо где је до сада није било. Као један од приоритета у наредном периоду он наводи насипање путева у појединим засеоцима.

Иначе, Велике Пчелице простире се на 4400 хектара квадратних километара и у њима живи око 400 мештана. Градоначелник Дашић данас је у Великим Пчелицама обишао и цркву Светог Великомученика Теодора Тирона, саграђену 1888. године.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs