Вести

Поскурица: Само СНС може успешно да настави борбу против корупције

Започете реформе у српском друшту, које је започела Српска Напредна Странка и њихов успешан наставак главни су разлог зашто ми тражимо подршку грађана на предстојећим изборима. Борба против корупције, као део поменутих реформи од посебног је значаја за Српску Напредну Странку.

Српска Напредна Странка корупцију види као кључни проблем друштва, један од главних разлога зашто Србија није богатије и праведније друштво, и управо су из тог разлога државни органи у протеклом периоду посветили највише времена и енергије борби против корупције. Симбол те борбе свакако је Први Потпредсеник Владе Александар Вучић. У протеклим месецима је направљен битан помак у смањењу корупције, тако да је извршен и велики број хапшења, посебно људи за које се мислило да су недодирљиви. Показана је и истрајност у истрази 24 спорне приватизације. У тој борби су за државу сви били једнаки и није било заштићених, без обзира на политичку или било коју другу припадност.

Након уласка СНС-а у Владу 2012. године, битно је промењено стање у правосуђу, тако да су први пут створени услови да судови и тужилаштва раде потпуно самостално, што је неопходно у искорењивању корупције. Судије се више не постављају по партијској линији, а последице катастрофалне реформе судства, коју је спровела Демократска странка су видно ублажене.

Много тога је покренуто и урађено за годину и по дана, али велика искушења тек предстоје, јер је корупција вишеструко штетна појава која нагриза све слојеве друштва. Али досадашњи резултати могу лако да нестану и да се настави са старом праксом у којој су корумпирани појединци радили шта су хтели, држава губила огромну количину новца, а целокупно друштво сиромашило.

Само у Српској Напредној Странци постоји снажна воља да се настави са реформама, да се наставе истраге али и да се сви случајеви корупције казне. Зато су мартовски избори прилика да изградимо поштену Србију без корупције у којој је могућ пристојан живот за све грађане.

Градски одбор СНС
У Крагујевцу,
21. 02. 2014.