Вести

Посета газдинству Ђорђевић у селу Влакча

Посетио сам данас породицу Ђорђевић која се у селу Влакча, надомак Крагујевца, на свом породичном имању бави пчеларством. Тренутно имају око 80 пчелињих заједница и доста пчелињих производа, излажу на разним манифестацијама и сајмовима где су освојили доста награда. Скромни и вредни људи, који су пре пар година напустили Крагујевац са троје деце, данас имају велике планове.  

Лепо је и чути и видети да неко одабере прелазак из града у село. На крају крајева, по мојој личној процени, одабрали су лепшу локацију за живот, а оно што је такође лепо јесте да су сада већ озбиљно ушли у посао са медом. Размишљају да свој посао прошире и кроз развијање неких од алтернативних метода лечења - инхалацију ваздухом који долази из кошнице. Ово је један добар пример како се из  шумадијског села прате нови трендови не само у производњи меда, већ и у алтернативним начинима лечења. 

Посета домаћинству Ђорђевић, била је прилика да разговарам и са мештанима Влакче. Било је питања, сугестија, примедби али и корисних савета",рекао је председник Привременог органа града Крагујевца Никола Дашић приликом обиласка домаћинства Ђорђевић у селу Влакча.

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог председника Привременог органа града Крагујевца Николе Дашића