Вести

Посета 100 студената економског факултета у Крагујевцу Народној банци Србије

"Преко 100 студената друге, треће и четврте године Економског факултета у Крагујевцу данас је посетило најзначајнију државну финансијску институцију Народну банку Србије.

После обиласка зграде, музеја и библиотеке ове институције студенте је поздравила гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић која је говорила о улози ове установе у очувању и јачању стабилности финасијског система државе и истакла да међу запосленима има и студената са Економског факултета из Крагујевца. 

Централна банка је један озбиљан систем било које државе и верујем да је то био разлог пријаве овако великог броја студената. Сваке године се у овој институцији одржавају летње праксе и често се догађа да студенти са државних факултета који су показали одређени ниво интересовања и ангажованости током ових пракси добију позив да раде у Народној банци. Због великог интересовања студената Економског факултета организоваћемо најмање још једну посету Народној банци Србије",рекао је председник Привременог органа града Крагујевца Никола Дашић студентима економског факултета у Крагујевцу који су са њим обишли Народну банку Србије. 

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог председника Привременог органа града Крагујевца Николе Дашића