Вести

Поносни смо што имамо већински женску листу за Крагујевац

Први на листи "Александар Вучић – За нашу децу." Никола Дашић честитао је данас свим дамама 8. март са жељом да се више пажње и поштовања поклања онима којима је сигурна будућност наше деце животна мисија.

„Жене су стуб и ослонац породице и друштва, и због тога је њихова улога веома важна и у политичком животу. Зато смо посебно поносни на чињеницу да на листи коалиције окупљене око Српске напредне странке највише места заузимају управо образоване и способне жене. То је, можемо поносно да кажемо, снага наше листе. То је оно право и суштинско деловање ка стабилности и изградњи једне модерне средине, града и друштва који брине о својим суграђанима а пре свега о нашој деци“, рекао је Дашић. 

Млади, образовани, људи нове енергије који подржавају програм Српске напредне странке и њеног председника Александра Вучића, разговарали су данас са суграђанкама испред просторија Градског одбора Српске напредне странке у Крагујевцу и том приликом их обрадовали малим знаком пажње. 

„Ово је прилика да обрадујемо наше Крагујевчанке, мајке и баке, које брину о нама увек. Разговарамо са њима и ослушкујемо могуће проблеме, како бисмо могли на време да реагујемо и решавамо. Желимо да наставимо политику оснаживања жена на свим нивоима, у прилог томе говори и наша листа која је већински женска“, казала је Бранка Михајловић, дипломирани економиста, професор у Економској школи и кандидат за одборника у градском парламенту.

Иначе, Градски одбор Српске напредне странке у Крагујевцу традиционално обележава Међународни дан жена. Идеја празника је позив свима да дају свој допринос укидању дискриминације жена у теорији и пракси. Генерална скупштина УН је 1977. године резолуцијом прогласила 8. март Даном женских права и међународног мира.

  

Крагујевац, 08.03.2020.