Вести

Положен камен темељац за изградњу новог дечијег одмаралишта на Бешњаји

На месту некадашњег одмаралишта положен је камен темељац за изградњу новог Дечјег одмаралишта „Богдан Милановић“. Изградњу одмаралишта иницирао је и део финансира Славољуб Милановић, отац Богдана Милановића, прерано преминулог Крагујевчанина, надареног и у свету успешног доктора наука, који је својим математичким и програмерским решењима задужио поједине америчке компаније и ИТ заједницу. У присуству градоначелника Крагујевца Николе Дашића, оца Славољуба Милановића, Његовог преосвештенства епископа шумадијског Јована и представника Града капсулу са жељама у темељ будућег објекта положили су ученици крагујевачких основних школа Милутин и Драгиња Тодоровић и Светозар Марковић.

 

Наше велико природно богатство је Бешњаја, једна од омиљених дестинација планинара, рекреативаца али и љубитеља природе који желе да проведу квалитетно време са породицом и пријатељима. Изградња Дечјег одмаралишта је иницијатива и велико улагање локалне самоуправе чиме желимо да оживимо природу која нас окружује и ово  један од најлепших пројеката рекао је градоначелник, Никола Дашић. Иза овог пројекта стоји жеља да наредне генерације деце проводе време у једном здравом окружењу, у дружењу са својим вршњацима за које ће Град обезбедити путну инфраструктуру и трудићемо се да у периоду изградње објекта обезбедимо и локације за градска излетишта, додао је Дашић.

 

Објекат ће бити укупне површине 1300 м2 са приземљем и два спрата, капацитета 93 лежаја. Имаће трпезарију и кухињу у којој ће се спремати 300 оброка дневно.

 

Пројекат је понуђен Граду, са идејом да одмаралиште на Бешњаји носи име мог сина Богдана. Идеја датира још од пре три године а полагањем камена темељца срце ми је пуно јер ће остати траг и сећање на њега. Овим пројектом сам остварио свој сан и симболичним помињањем његовог имена остварићу своју животну мисију, рекао је Славољуб Милановић, Богданов отац.

 

Иначе, Богдан Милановић је врхунац своје каријере остварио у Америци као програмер. Он је још као средњошколац, након треће године математичког смера Прве крагујевачке гимназије отишао на усваршавање у Олимпију. Током докторских студија, почео је самостално да прави сајтове, радио је за разне агенције и престижне авио компаније, након чега се осамосталио. Направио је програм који је био уврштен међу десет у свету. Богдан Милановић рођен 1990. године а преминуо је 3. јануара 2019. године на путу од Америке до родног Крагујевца, од последица канцера.

 

Извор: Град Крагујевац