Вести

Подршка кроз социјални дијалог ''Млади млађима''

О важности успостављања социјалног дијалога и размени мишљења међу младима, као и важности дуалног образовања у Крагујевцу - граду који је колевка припреме квалификованих радника разних струка, данас сам говорио учесницима социјалног дијалога „Млади млађима“ у Првој крагујевачкој гимназији.

Град Крагујевац увек је спреман за нове иницијативе и зато поздрављам идеју и захваљујем се Канцеларији за дуално образовање, Националном оквиру квалификација и представницима СКОНУС – а, који заједнички раде на реализацији социјалног дијалога. Размена мишљења међу младима је веома важна јер су они наша будућност и овакви сусрети су надоградња међусобног поверења и пружање помоћи у превазилажењу дилема, страхова и изазова са којима се суочавају током школовања.

Уверен сам да су јединство и сарадња кључни фактори за остваривање позитивних промена у образовању и друштву и зато позвам младе да отворено разговарају о својим проблемима, дилемама и изазовима током школовања, казао је градоначелник Никола Дашић.