Вести

Почетак изградње новог УКЦ Крагујевац крајем следеће године

Министарка здравља Даница Грујичић, која је са сарадницима била у радној посети здравственим установама у Крагујевцу, донела је данас лепе вести у град на Лепеници. Најважнија је да ће до 15. априла бити расписан нови тендер за пројектовање новог Клиничког центра Крагујевац, чију изградњу можемо да очекујемо крајем следеће године. Пројекат ће вероватно обухватити још неке зграде у оквиру комплекса, а на месту садашње у плану је изградња нове Дечије клинике.

Поред тога, само у куповину нове опреме за дијагностику и лечење у УКЦ Крагујевац, у последњих шест месеци уложено је пет милиона евра.

Ово су велике и важне вести. УКЦ Крагујевац заједно са Универзитетом најбитнији је у егзистенцијалном и развојном смислу за наш град, с обзиром на то да Крагујевцу гравитира 2,5 милиона људи.

Хвала Министарству здравља, министарки Грујичић и мом бившем и садашњем сараднику - државном секретару Александру Милошевићу који је практично откочио питање реконструкције Универзитетског клиничког центра, казао је градоначелник Никола Дашић. 

 

 

Извор: Град Крагујевац