Вести

Почетак изградње Иновационог дистрикта

Дигитална будућност Србије почиње вечерас и овде, у Крагујевцу!

Ово је изузетно важан дан који ће остати уписан као прекретница не само за Крагујевац, него и за Србију. Камен темељац за Иновациони дистрикт није само још један у низу државних пројеката и грађевинских подухвата. То је

62 000 квадратних метара амбиција, иновативности и вере у потенцијал нашег града и наше земље, да се позиционирамо као регионални лидери у дигиталној трансформацији.

Као што је 1853. године изливање првог топа у Крагујевцу означило прекретницу за индустрију Србије и почетак модерне индустријске ере, а 120 година касније производња првог фиће, као симбола напретка и модернизације, још један значајан искорак у развоју индустрије, тако ће овај дан и ова година остати упамћени као наставак развоја дигиталне ере у Србији.

Иновациони дистрикт као трећа фаза Државног дата центра биће сутра срце дигиталне економије. Дом Научно – технолошког парка, Националног центра за информациону безбедност, Smart city центра за развој паметних енергетских система, место где ће се налазити још један суперкомјутер, бизнис инкубатори, центар за развој роботике.

Заједничким снагама и великим трудом, Крагујевац је од индустријског града постао један од главних центара иновативних индустрија. Хвала Влади Србије на сарадњи и указаном поверењу. Захваљујући инвестицијама државе, али и знању и марљивости наших кадрова, показали смо да у потпуности можемо да станемо раме уз раме, са инфраструктурно и кадровски развијеним европским градовима.

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог председника Привременог органа града Крагујевца Николе Дашића