Вести

Почело асфалтирање Тополске улице

Градоначелник Никола Дашић данас је обишао радове на асфалтирању Тополске улице у месној заједници Угљешница. Ово је пета у низу улица које излазе на Авалску чијим асфалтирањем се решава дугогодишњи проблем у овом насељу.

Данас асфалтирамо пету по реду улицу у овом низу која излази на Авалску, а иначе рачунајући прошлу и ову годину, ово је 16. улица коју радимо у МЗ Угљешница. Мислим да је 16 улица у Угљешници за годину дана, велика ствар.

Асфалтирање Тополске улице важно је наравно, најпре за људе који живе у овој улици, али то истовремено значи и решавање дугогодишњег проблема у овом насељу јер се након већих падавина из ових улица камени материјал сливао у Авалску и угрожавао безбедност саобраћаја – казао је Дашић.

Оваквим темпом ће се наставити све док временски услови то буду дозволили. Докле год временски услови буду дозвољавали наше предузеће ЈКП Шумадија неће гасити своје машине. Тако радимо од почетка мандата и тако ћемо наставити и убудуће. Трудимо се да равномерно радимо у свим деловима града и на селу – казао је градоначелник.

Марко Вујновић, директор ЈКП „Шумадија“ истакао је да се Тополска улица асфалтира у дужини од 205 метара, ширине 3,5 метара. За асфалтирање ће бити утрошено око 130 тона асфалтне масе, а укупна вредност радова износи 2,7 милиона динара. Укупна вредност радова свих пет асфалтираних улица у овој месној заједници је око 11 милиона динара. Реч је о улицама Милутина Луковића, Капетана Дарка Костића, Благоја Обреновића, Страгарској и Тополској.