Вести

Почело асфалтирање пута који спаја села Добрачу и Рамаћу

Градоначелник Никола Дашић обишао је данас завршне радове на асфалтирању локалног пута који спаја села Добрачу и Рамаћу. Радове изводи ЈКП „Шумадија“.

Овај пут много значи људима који овде живе, да буду боље повезани јер се они међусобно друже и помажу у раду. Када правимо приоритете, обично су то број домаћинстава која повезујемо и стратешки значај пута, тако да су се у овом случају поклопила оба и видим да су мештани задовољни, што је најбитније од свега. Сличну ситуацију имамо и у Чумићу, и жеља нам је да и тамо направимо пут који ће повезивати Чумић са Јарушицама – казао је градоначелник Дашић.

Директор ЈКП „Шумадија“, Марко Вујновић истакао је да ће на овој деоници бити саниран пут у дужини од 2.150 метара, просечне ширине 3 метра. У асфалтирање овог дела пута биће уграђено 1.128 тона асфалтне масе, а укупна вредност радова је 19.350.000 динара.

Јелена Ђокић, у име мештана села Рамаће захвалила се Савету МЗ Добрача који је покенуо иницијативу да  се овај пут уреди, као и Граду Крагујевцу и градоначелнику Дашићу. Највећи проблем на овом путу су правиле велике падавине које су сваки пут односиле део пута, било је много рупа, тако да је било веома тешко пролазити свакодневно аутомобилима овуда. Овим путем деца одлазе у школу, али је било дана када нису могли да иду јер је пут био тешко проходан.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs