Вести

Пети по реду светосавски турнир у рукомету у име града Крагујевца отворио је Алеклсандар Лазовић

Традиционални Светосавски турнир у рукомету пети по реду и ове године окупио је малишане из целе Србије. Уз подршку града Крагујевца, Рукометни клуб „Раднички“ организовао је манифестацију на којој се такмиче малишани у две узрасне категорије. У име града, турнир је отворио Александар Лазовић, саветник Привременог органа града Крагујевца.

Задовољство ми је што сам данас у друштву великог броја деце и што ми је припала част да отворим пети по реду Светосавски турнир у рукомету, истакао је Александар Лазовић. Турнир окупља пуно деце ван територије града Крагујевца, што је својеврсна потврда да Спортско привредно друштво „Раднички“, а пре свега њихов менаџмент, дају озбиљан допринос на популаризацији спорта. Трудићемо се да у наредним годинама још више инвестирамо у спорт и да на тај начин заинтересујемо децу да се окрену спорту јер смо свесни да је технологија напредовала и окупирала им пажњу. Кроз овакве манифестације и спортска дешавања можемо их научити да поред виртуелног света постоји стварни, здравији свет, шта је спортски дух и да је спорт пут ка бољој будућности, поручио је  Александар Лазовић.

Сви клубови и ове године одазвали су се нашем позиву, а пре свега то су пријатељи, клубови из околине, „Омладинац“ из Горњег Милановца, „Колибри“, „Трнава“, „Металац“ из Краљева и још доста пријатељских клубова који су на терену љути ривали, рекла је Маја Лојпур, координатор рукометних секција Спортског привредног друштва „Раднички“. Преко 340-оро деце, из више од 12 клубова из наше земље такмиче се у две категорије, односно мини рукомет за децу рођену 2012. године и млађе, као и велики рукомет за децу рођену 2009-2010. године. У кункурецији девојчица и дечека све утакмице играју се у Хали језеро. Ово је један прелеп догађај пре свега за развој спорта у целој земљи са кога деца одлазе са осмесима и наравно и са медаљама које њима пуно значе, истакла је Маја Лојпур.

 

Извор: Град Крагујевац