Вести

Пета скупштина Српске напредне странке

У Хали спортова "Ранко Жеравица" на Новом Београду, почела је изборна скупштина Српске напредне странке, на којој ће бити усвојен Извештај о раду СНС, Програмска начела странке и изабрано руководство.

Скупштином председава лидер Српске напредне странке Александар Вучић, који члановима странке представља извештај о раду.

На почетку обраћања рекао је да ће покушати да реално сумира резултате који су постигнути и укаже на проблеме са којима се странка суочавала.

Скупштини присуствује 3.690 делегата, од укупно 4.000.

Скупштина СНС одржава се иза затворених врата, а на њој ће, према дневном реду, бити разматрана и усвојена и политичка начела те странке.

Политички програм СНС-а, односно начела политичког деловања имају 10 тачака које се односе на стално јачање укупне друштвене стабилности Србије, самосталност земље, вођење спољне политике, односно политике изградње пријатељства са суседима и јачања сарадње у међународној заједници.

Такође, начела се односе и на економију у фокусу политике СНС-а, затим демографски опоравак земље, образовање као темељ убрзаног напретка и развоја Србије, очување српске културе, језика и идентитета, нулту толеранцију према организованом криминалу и корупцији, чисту и здраву Србију и развој културе политичког дијалога у друштву.

Затим је предвиђен избор руководства странке.

Више одбора СНС-а до сада је предложило да на челу странке остане лидер напредњака Александар Вучић.

Присталице СНС-а испред хале су истакле транспарент на коме пише "Вучић за председника".

У послеподневним сатима СНС ће одржати и свечану академију поводом 13 година од оснивања странке.

 

 

 

Извор: Танјуг