Вести

Озваничена сарадња између ЈКП Шумадија и ЈКСП Звечан

Сарадња између ЈКП "Шумадија" и Јавно комунално стамбеног предузећа Звечан, данас је и званично успостављена потписивањем Повеље о сарадњи.

Повељу су у присуству градоначелника Крагујевца, Николе Дашића и директора Шумадија сајма, Александра Лазовића, потписали директор ЈКП Шумадија, Марко Вујновић и директор ЈКСП Звечан, Ненад Радовановић.

Искра овог пријатељског и пословног односа је настала пре пола године када се у Крагујевцу одржавао Сајам комуналних делатности. Та искра је прерасла у једну квалитетну идеју, а затим заједно са колегама, уз подршку директора Шумадија сајма, Александра Лазовића и колеге Недељка Тењевића, успели смо да направимо једну Повељу која ће уобличити и званично обележити ову сарадњу. Ова Повеља обавезује јер се од нас, њених потписника, очекује да својим деловањем негујемо и ширимо пријатељство између ова два предузећа. Очекујем да овај споразум о сарадњи допринесе подизању квалитета пружања комуналних услуга нашим суграђанима, преносу примера добре праксе, трансферу знања и технологија и заједничком учешћу и конкурисању за одређене пројекте – рекао је Вујновић.

Ненад Радовановић, директор ЈКСП Звечан захвалио се на указаном поверењу колегама из Крагујевца и изразио очекивање да ће ова сарадња расти и бити богатија сваким даном, на обострано задовољство.

Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић истакао је да за њега овај догађај представља више од потписивања протокола о сарадњи.

Он је једна круна свих досадашњих комуникација, виђања и сарадње која се остваривала и без формалне подршке на папиру.Србија је мала земља, Срби су вредан и добар народ, и управо највећи изазов наше генерације јесте да се сабирамо, не да се делимо, а ово је управо још један корак на том путу – рекао је Дашић.

Директор Шумадија сајма, Александар Лазовић истакао је да је озваничење ове сарадње  од кључног значаја и за Шумадија сајам и за Град Крагујевац.Огромно ми је задовољство што су ови људи које сматрам пријатељима Шумадија сајма и Града Крагујевца, данас овде. Верујем да ће ова сарадња привући и друге регије, а све у циљу кавлитетнијих сајамских садржаја – рекао је Лазовић.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs