Вести

Отворено још једно дечије иралиште у насељу Корићсани

Председник Привременог органа Града Крагујевца, Никола Дашић и чланови Привременог органа, Предраг Стевовић и Мирослав Петрашиновић, данас су обишли новоизграђено игралиште за децу у Улици Тина Ујевића у МЗ Корићани и предали га малишанима овог насеља на коришћење.

Много игралишта за децу је урађено у овом мандату и неће се стати све док свако насеље и свако село не буде имало своје игралиште, истакао је председник Привременог органа, Никола Дашић. Где год има деце треба да постоји игралиште, казао је он, додавши да то значи и родитељима јер могу да буду сигурни када пусте децу да се играју на безбедном, тартанском терену. Игралишта су важна за њихово одрастање и зато нећемо стати ни када их свако насеље буде имало, већ ћемо наставити да их обнављамо и унапређујемо, поручио је Дашић.

Ово је посао који се никад не завршава, казао је Предраг Стевовић, члан Привременог органа Града Крагујевца, подсетивши да је до сада урађено 25 игралишта за децу, десетине отворених терена и реконструисано седам фискултурних сала. Покушавамо да у сваком насељу направимо приступ основној спортској инфраструктури и наставићемо са улагањима и у наредном периоду. Тамо где игралишта има, прошириваћемо капацитете, где нема, направићемо, а наставићемо да улажемо и у школски спорт, поручио је Стевовић, нагласивши да је веома важно да нашу децу враћамо спорту.

Председник Савета месне заједнице Корићани, Жарко Биорац, каже да игралиште има немерљив значај првенствено за дечаке и девојчице уписане у обданиште „Јабука“, али и за читаво насеље с обзиром да Корићани броје око 5600 становника и потреба за спортском инфраструктуром је изузетно велика. Подсетивши да се радови на реконструкцији игралишта за децу које је пре овог било једино у Корићанима приводе крају, Биорац је захвалио председнику Привременог органа Града Крагујевца, Николи Дашићу, на свему што је у претходном периоду урадио за ову месну заједницу. Поред реконструкције старог и изградње новог игралишта за децу у МЗ Корићани до сада је урађено пет и санирано 15 улица, урађени су тротоари, а кроз пројекат Чиста Србија у плану су радови на још доста улица.

У радове на изградњи новог игралишта у Корићанима Град Крагујевац је уложио преко 1,6 милиона динара са ПДВ-ом.

 

Извор: Град Крагујевац